[Rozwiązany] Blokowanie stron antywirusowych
Started by Bombek_007, 21 Aug 2010 18:01
6 replies to this topic
Posted 21 August 2010 - 18:01
Witam. Mam problem z otwieraniem stron z antywirusami ( pctools.com.pl, avast.com.pl ).Szukałem porad do tego typu sytuacji. Programu ComboFix , który polecano również nie mogę pobrac. Proszę o radę

Zielony

Posted 21 August 2010 - 18:06
Czy możesz wejśc na te strony?
www.microsoft.com
www.eset.pl
www.microsoft.com
www.eset.pl
Posted 21 August 2010 - 18:52
Do microsoftu się nie dobiję, na eset wejdę
Zielony

Posted 21 August 2010 - 19:21
Hmm, dziwne trochę , bo ja stawiałem na robala ''Conficker'' , ale to trochę dziwne jak możesz wejść na stronę Eset'a, nie mniej jednak odsyłam do google z zapytaniem ''jak pozbyć się confickera , jest na prawdę dużo takich tematów pomocnych jak się tego paskudnego robala pozbyć , jak to nie pomoże to będziemy myśleć dalej.
Posted 21 August 2010 - 19:23
Thx , to również jest dziwne , iż otrzymuję definicje wirusów z AVASTA, nie mogę go jednak zarejestrowac ani wejśc na jego stronę
Zielony

Posted 21 August 2010 - 19:30
To trochę jest bardziej złożone , nawet jakby Ci się udało zaktualizować Avast'a z Confickerem na pokładzie i niby Avast by go usunął , to i tak on dalej będzie , za przeproszeniem ten Conficker to straszne ''bydle'' , sam też kiedyś miałem zarażone dyski nim , robiłem kilka formatów i za każdym razem wracał , ale nie pomyślałem bo za każdym razem po instalacji świeżego systemu podłączałem pena , a Conficker , smacznie sobie siedział w penie i w mgnieniu oka bez nawet otwierania zawartości pendrive rozprzestrzeniał się na wszystkie partycje.
Posted 23 August 2010 - 20:02
Przeniosłem z czystego kompa Combofixa , dwa razy nie palił , za trzecim mu się odwidziało , zrobił skan i cudownie wszystkie strony działają
, bałem się trochę włączenia do botnetu , thx za odpowiedzi

Zielony

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users