Jump to content

Photo

[Rozwiązany] Blokowanie stron antywirusowych

• This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 Bombek_007

Bombek_007
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 21 August 2010 - 18:01

Witam. Mam problem z otwieraniem stron z antywirusami ( pctools.com.pl, avast.com.pl ).Szukałem porad do tego typu sytuacji. Programu ComboFix , który polecano również nie mogę pobrac. Proszę o radę :D
  • 0
Zielony :)

#2 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 posts

Posted 21 August 2010 - 18:06

Czy możesz wejśc na te strony?

www.microsoft.com
www.eset.pl
  • 0

#3 Bombek_007

Bombek_007
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 21 August 2010 - 18:52

Do microsoftu się nie dobiję, na eset wejdę
  • 0

#4 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 posts

Posted 21 August 2010 - 19:21

Hmm, dziwne trochę , bo ja stawiałem na robala ''Conficker'' , ale to trochę dziwne jak możesz wejść na stronę Eset'a, nie mniej jednak odsyłam do google z zapytaniem ''jak pozbyć się confickera , jest na prawdę dużo takich tematów pomocnych jak się tego paskudnego robala pozbyć , jak to nie pomoże to będziemy myśleć dalej.
  • 0

#5 Bombek_007

Bombek_007
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 21 August 2010 - 19:23

Thx , to również jest dziwne , iż otrzymuję definicje wirusów z AVASTA, nie mogę go jednak zarejestrowac ani wejśc na jego stronę
  • 0

#6 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 posts

Posted 21 August 2010 - 19:30

To trochę jest bardziej złożone , nawet jakby Ci się udało zaktualizować Avast'a z Confickerem na pokładzie i niby Avast by go usunął , to i tak on dalej będzie , za przeproszeniem ten Conficker to straszne ''bydle'' , sam też kiedyś miałem zarażone dyski nim , robiłem kilka formatów i za każdym razem wracał , ale nie pomyślałem bo za każdym razem po instalacji świeżego systemu podłączałem pena , a Conficker , smacznie sobie siedział w penie i w mgnieniu oka bez nawet otwierania zawartości pendrive rozprzestrzeniał się na wszystkie partycje.
  • 0

#7 Bombek_007

Bombek_007
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 23 August 2010 - 20:02

Przeniosłem z czystego kompa Combofixa , dwa razy nie palił , za trzecim mu się odwidziało , zrobił skan i cudownie wszystkie strony działają :) , bałem się trochę włączenia do botnetu , thx za odpowiedzi
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users