Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rozdzielenie dzwieku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sid

Sid
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 08 sierpień 2010 - 22:15

Witam Jesli to jest zle miejsce na ten temat to bardzo przepraszam :] Chodzi mi o to ze chcialbym zeby muzyka leciala mi z kompa na glosnikach, a zeby rozmowe z kumplami na ventrillo,skype,teampspeak mial na sluchawkach. Da sie wogole tak zrobic? Nie wiem nawet co wpisac w google zeby mi to wyszukalo Bardzo dziekuje za pomoc
  • 0

#2 Tomasz_NH

Tomasz_NH
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 09 sierpień 2010 - 11:28

Używasz słuchawek podpiętych do front panelu czy masz na usb z kartą dźwiękową ? Jeśli masz osobną kartę w słuchawkach to wystarczy w opcjach programów ustawić odpowiednią kartę. Wtedy głos będziesz miał w słuchawkach.
  • 0

#3 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 09 sierpień 2010 - 15:06

Da sie wogole tak zrobic?

Cytaty z innych for komputerowych.

Owszem da się o ile masz kartę dźwiękową Realtek HD Audio (6 gniazd na panelu z tyłu) i obudowę z panelem przednim zgodnym z HD Audio. Otwierasz Menedżer Realtek HD Audio, przechodzisz na zakładkę Mikser i w części Odtwarzaj klikasz ikonę klucza (Okno narzędziowe mikser). W wyświetlonym okienku zaznaczasz opcję Włącz odtwarzanie wielostrumieniowe. Teraz tylko wystarczy w Skype ustawić wyjście audio na Realtek HD Audio 2nd output i po kłopocie (zakładam, że głośniki są podłączone z tyłu a słuchawki z przodu).

Jest, choć nie zawsze musi się wszystko udać.

Pobierasz tą wtyczkę: http://www.winamp.co...s-output/129453

Ustawiasz w niej Matrix Decode lub Dolby Surround (teraz już nie pomnę, bo dawno się tym bawiłem)

wyciszasz wszystkie kanały, oprócz Rear Left/Right

kartę lub integrę ustawiasz z wyjściem 5.1 - wyłączasz tworzenie kanału basowego (zaleznie od urządzenia, może się to różnie nazywać), lub (jeśli nie ma) wyciszasz w mikserze kanał basowy.

podpinasz słuchawki do gniazdka Rear w karcie lub do integry

głośniki podpinasz do gniazdka Front

Odpalasz Skype'a i voila.

> na karcie lub w integrze muszą być wyłączone wszelkie DSP odpowiadające za upmix do wielu kanałów (typu Dolby Virtual Speaker, Creative CMSS-3D, etc.)

> zależnie od urządzenia, jakość dźwięku na słuchawkach może nie być najlepsza. Najprędzej na niektórych integrach; Na kartach dźwiękowych z reguły jest bez zarzutów.

Wymieniona wcześniej wtyczka nie działa pod Windows 7 i z najnwoszymi wersjami Winampa. Alternatywnie możesz spróbować z tą: http://www.winamp.co...1-0-0-17/183408 . tak samo - wyciszasz wszystko, oprócz wyjścia Rear L/R . Tej jednak osobiście nie próbowałem, bo nie używam od długiego czasu Winampa. Wszystko wygląda na to, że ta wtyczka jedynie klonuje kanały, a więc (jeśli tak) byłaby idealna.

Ja na jednej integrze (Realtek- tak to się piszę ?) dokonałem cudu jak to napisał robert225.
Mam wszystko podłączone (tj. Słuchawki i głośniki) wchodzę w menadżer audio, ustawiam głośniki jako domyślne urządzenie, włączam muzykę( WMP) , potem daję Słuchawki jako domyślne urządzenie i dzwonie :] wszystko gra, muzyka w głośnikach, rozmowa w słuchawkach

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych