Jump to content

Photo

Komputer się wiesza

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 master

master
  • Użytkownicy
  • 8 posts

Posted 31 July 2010 - 06:56

witam wszystkich mam taki problem mianowicie po dłuższym użytkowaniu komputera (tzn ponad pół godziny) mam problem z wyłączeniem PC gdy klikam start--> wyłącz komputer zamiast kursora pojawia się klepsydra i komputer nie reaguje prawie na nic dopiero po 5-10 min pojawia się okno wyłączania klikam wyłącz komputer i znów następuje zawieszka na ekranie "zapisuję ustawienia" i tak przez ok 10 min to trochę uciążliwe i denerwujące ma ktoś może pomysł na ten problem ?

z góry dziękuję ;) jak ktoś może to nawet na moje --- pisać nawet jak będę niedostępny
  • 0

#2 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 posts

Posted 31 July 2010 - 10:30

Ccleaner, defragmentacja dysków, usuwanie plików tymczasowych, wywalanie zbędnych czcionek, rezygnacja z tuningów graficznych systemu, wyłączenie zbędnych programów z autostartu bądź reinstalka systemu ^^"
  • 0

Dołączona grafika

#3 master

master
  • Użytkownicy
  • 8 posts

Posted 31 July 2010 - 21:42

noo tak tylko ze tego wszystkiego juz probowałem a systemu nie chce wgrywac jeszcze raz choc to na pewno by pomoglo
  • 0

#4 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 posts

Posted 31 July 2010 - 23:43

Cudotwórcą nie jestem ;)
Powybieraj programy z autostartu, 6 to max, po przeczyszczeniu rejestru i pozbyciu się zbędnych MB miejsca spróbuj zdefragmentować po kolei wszystkie dyski. Jak to nie pomoże to spróbuj sobie skojarzyć od kiedy tak zamula.
  • 0

Dołączona grafika

#5 hubix

hubix
  • Użytkownicy
  • 41 posts

Posted 28 March 2011 - 18:46

Te programy wiadomo pomogą w jakimś stopniu, ale jednak najlepszy rozwiązaniem jest przegranie systemu. Napisałeś, że nie chcesz przegrywać, ale to jest chyba jeszcze najszybsze rozwiązanie i najbardziej skuteczne.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users