Witam.
Mam już gotowy skrypt służący do downloadu połączony z płatnościami SMS. Wiem, że jest już kilka stron umożliwiających pobieranie filmów z MV, ale na każdej jest żenująca prędkość ściągania, a film przerywa ściągać po ok. 70% (czyli wtedy kiedy wywala limit). Zakładam, że strony te są oparte na skrypcie korzystającym z jakiś 'omijaczy limitów'. Mój skrypt opiera się na koncie premium - czy to pozwoli userom cieszyć się z szybkiego transferu? A może konieczny jest jakiś potężny dedyk?
Reasumując: czy to, że skrypt opiera się na koncie premium pozwoli na szybkie ściąganie filmów czy konieczny jest potężny serwer, żeby to sprawnie działało?
Dodam, że strona składa się tylko z okienka gdzie wklejamy link, wpisujemy kod, ściągamy - żadnych baz filmów i innych nie tego typu bajerów.

strona-downloader do megavideo
Rozpoczęty przez szlafrok, 29 lip 2010 11:16
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 lipiec 2010 - 11:16
Napisano 31 lipiec 2010 - 10:37
Limit konta premium (o ile istnieje), ilość gości (userów) oraz parametry serwera będą głównymi współczynnikami działania strony.
I o ile generowany kod będzie przekierowywał użytkownika na serwery megavideo skąd będzie pobierał film to wydajność strony gwałtownie pójdzie do góry (nie obciążysz serwera).
[ Dodano: 2010-08-01, 20:16 ]
Pomogłem autorowi czy nie? ^^"
Bo ostatnio widziałem, że tak
I o ile generowany kod będzie przekierowywał użytkownika na serwery megavideo skąd będzie pobierał film to wydajność strony gwałtownie pójdzie do góry (nie obciążysz serwera).
[ Dodano: 2010-08-01, 20:16 ]
Pomogłem autorowi czy nie? ^^"
Bo ostatnio widziałem, że tak

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych