Skocz do zawartości

Zdjęcie

strona-downloader do megavideo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 szlafrok

szlafrok
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 29 lipiec 2010 - 11:16

Witam.
Mam już gotowy skrypt służący do downloadu połączony z płatnościami SMS. Wiem, że jest już kilka stron umożliwiających pobieranie filmów z MV, ale na każdej jest żenująca prędkość ściągania, a film przerywa ściągać po ok. 70% (czyli wtedy kiedy wywala limit). Zakładam, że strony te są oparte na skrypcie korzystającym z jakiś 'omijaczy limitów'. Mój skrypt opiera się na koncie premium - czy to pozwoli userom cieszyć się z szybkiego transferu? A może konieczny jest jakiś potężny dedyk?

Reasumując: czy to, że skrypt opiera się na koncie premium pozwoli na szybkie ściąganie filmów czy konieczny jest potężny serwer, żeby to sprawnie działało?
Dodam, że strona składa się tylko z okienka gdzie wklejamy link, wpisujemy kod, ściągamy - żadnych baz filmów i innych nie tego typu bajerów.
  • 0

#2 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 31 lipiec 2010 - 06:52

A masz jakiś limit transferu na serwerze ?

Jednak taki prosty serwer może nie wystarczyć gdy zacznie korzystać kilku na raz może być kiepsko. Podaj parametry serwera...
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#3 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 31 lipiec 2010 - 10:37

Limit konta premium (o ile istnieje), ilość gości (userów) oraz parametry serwera będą głównymi współczynnikami działania strony.
I o ile generowany kod będzie przekierowywał użytkownika na serwery megavideo skąd będzie pobierał film to wydajność strony gwałtownie pójdzie do góry (nie obciążysz serwera).

[ Dodano: 2010-08-01, 20:16 ]
Pomogłem autorowi czy nie? ^^"
Bo ostatnio widziałem, że tak ;)
  • 0

Posted Image

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych