Mam problem w Viscie na laptopie połączyć się z netem ,(kablówka) jak podłączam inny komp.z Windows to problemu tego niema
w laptopie przez Internet Explorer szuka ,i poszukać nie może połączenia .
Od jakiegoś czasu .
problem z netem
Started by dejw12, 21 May 2008 19:12
7 replies to this topic
Posted 21 May 2008 - 19:12
dejw
Posted 31 May 2008 - 16:33
Możliwe, że twój usługodawca zmienił ip. Spróbuj włączyć automatyczne znajdowanie ip. (nie wiem jak to jest w Viscie) Jeżeli nie uda Ci się samemu, to poczekaj na odpowiedz od jakiegoś speca od Visty, może on Ci napisze jak to przełączyć.
Posted 31 May 2008 - 17:58
Nie nie ,to nie tak ,jeszcze raz napisze kompa mam podłączonego do netu w którym mam zainstalowanego XP, oraz w Mandrive i tutaj mam połączenie IP te same (chyba ale sprawdzałem w Windows połączenie jest , inaczej niż u mojego Ojca czego nie rozumiem , bo też ma przez kablówkę ,kiedyś poruszę ten temat na forum teraz nie chce zanudzać ,bo to osobny temat ) także połączenie mam , ale kiedy (inaczej to napisze )podłącze teraz laptopa pod ten (co miałem wcześniej komputer podłączony,i net był)to teraz w przypadku podłączenia laptopa netu nie ma , a kiedyś był .Także w tym wypadku przyczyna będzie ,w laptopie lub w przeglądarce ,szuka szuka i nie może połączyć, ale jak bym odłączył kabel Usb od laptopa to od razu wykrywa że niema połączenia (to normalne) , myślałem na początku że to zapora ale chyba raczej nie choć do końca nie jestem pewny ( jeżeli już to tylko ta od Visty ) bo G Gedata internetSecurity nie blokuje ,bo sprawdzałem .
dejw
Posted 22 June 2008 - 14:12
Jeszcze raz poruszę ten temat. jednak to spowodowane jest Gedata InternetSecurityty, kiedy go odinstaluje , to dojście do netu jest .Kiedy jest zainstalowany to przeglądarka nie może poszukać adresu , a diagnoza w Viście pokazuje że niema problemu z połączeniem, czym to może być spowodowane na kompie jest wszystko OK.
dejw
Posted 28 July 2008 - 22:17
Miałem to samo.
Wejdz w program imasz tam WebFilter. Na górze masz opcje. Odznacz tam sprawdzaj zawartość HTTP i wszystko cacy
Wejdz w program imasz tam WebFilter. Na górze masz opcje. Odznacz tam sprawdzaj zawartość HTTP i wszystko cacy
Jaki jestem??
Fajny, ??adny (avatar to moja fota ), mi??y i ogolnie najlepszy
Fajny, ??adny (avatar to moja fota ), mi??y i ogolnie najlepszy
Posted 08 August 2008 - 18:05
Zainstalowałem Avast i jest ok
pozdrowionka :569:
pozdrowionka :569:
dejw
Posted 18 November 2008 - 10:38
Witam..ja również mam problem z zainstalowaniem internetu w laptopie(HP 530)..niby zaczyna się instalować, ale po chwili wyskakuje okienko z treścvią: żaden z punktów dostępowych nie jest dostępny..łączę się za pomocą modemu w orange..modem działa poprawnie, wysyłałam go do serwisu, ale odesłali go z informacją, że wszystko jest ok..
dzwoniłam też do serwisu HP, tam powiedzieli, że może trzeba wgrać BIOS do Visty...ale dalej nic.. czy ktoś może mi pomóc????plis..
dzwoniłam też do serwisu HP, tam powiedzieli, że może trzeba wgrać BIOS do Visty...ale dalej nic.. czy ktoś może mi pomóc????plis..
symulantka
Posted 13 January 2009 - 19:47
wez lapa i idz do salonu orange proste
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users