Sztuczna Inteligencja
Posted 22 July 2010 - 14:29
Koncepca 1.
Połonczyc SI czatbota z juz gotowym OS np Windows XP Professional. Potem nasz projekt rozwijał by sie sam analizujac to co dzieje sie wokół. Dane techniczne to procesor AMD Althlon 64 3000+ 1,81 ram 2,75 gb i dysk twardy 160 gb Seagate.
Koncepcja 2.
Drugi pomysł jest przezemnie mniej przemyslany. Polegał by na Poleceniu opragramowaniu do robota wczytanie baz danych zawierajacych SI potem pozwolenie mu na analize danych. Podstawy techniczne jak powyrzej.
Prosze o wszelkie komentarze i rady. Jest to dla mnie bardzo ważne.
Posted 22 July 2010 - 16:11
Stworzenie SI, hmmm... To próbuje zrobić cała armia programistów
Łączenie różnych rozwiązań programów może się okazać totalną porażką, już lepiej od początku tworzyć własną technologię... Sztuczna inteligencja to raczej zadanie dla wielkich korporacji posiadających wielkie oddziały doświadczonych i skutecznych programistów.
Ale sam śmiało możesz się bawić w tworzenie mini SI
Jaki język w ogóle wybierasz?
PS: Wypowiadajcie się bo to ciekawy temat ^^"
Posted 22 July 2010 - 20:03
np
Ja: Witam
Si: Witam (lub inne słowo zalerznie od tego co ja napisze)
[ Dodano: 2010-07-22, 21:09 ]
tak dla wielkich firm majacych armie programistów.. mahac taka armie to juz miał bym 3 takie super komputery.. a ja chce samemu z własnej kombinacji w pojedynke dochodzac do tego na podstawie samonauki zamienić zwykły Pc z zwykłym spzretem w super komputer myslacy i zyjacy własnym życiem.. ajesli nie az tyle to choc zeby potrafił sam podejmować decyzjee
Posted 22 July 2010 - 22:49
Na razie zostańmy przy komputerze podejmującym własne decyzje, kiedyś próbowałem stworzyć aplikację/oprogramowanie, w prostym języku, PHP potrafiącym podejmować własne decyzje i ... 1964 linie sytego kodu zdemotywowały mnie do dalszego rozwoju projektu gdyż kolejne funkcje sprawiały, że aplikacja tym bardziej podejmowała "systemowe" decyzje, a nie swoje
Masz już jakieś projekty/pomysły związane z tą sztuczną inteligencją? Najważniejsze to przespać się z pomysłem.
Posted 22 July 2010 - 22:58
Posted 22 July 2010 - 23:13
Dobre dwa lata temu na localhoście miałem nawet ładnie ubraną aplikację
Co do szukania to wystarczy znać angielski i ładnie formować słowa kluczowe
Bez bicia przyznam się, że moja klasa przewodnia/jądro miało współczynnik rand
O snikersie słyszałem ale odtworzenie jądra będzie ciężkim zadaniem. Odtworzenie ponieważ including odpada, a podejrzenie kodu jest nie lada wyzwaniem. HEX editor tu nie wystarczy
Przykładowy chatbot działa mniej więcej tak (link).
Na chwilę obecną nie jestem w stanie (nie tylko ja ) wyposażyć aplikację w możliwość podejmowania własnych wyborów bez pełnego oparcia na funkcji rand...
Posted 23 July 2010 - 00:17
[ Dodano: 2010-07-23, 02:13 ]
okok mam co to jest rand i udało mi sie skleic cos takiego.. dodałem swoja ulubiona opcje namierzanie ip
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h> int main() { int i; srand(time(0)); for(i=0; i<10; ++i) { printf("%d. liczba pseudolosowa to %d\n", i, rand()); } printf("Liczba pseudolosowa z przedziału <0, 99> to %d\n", rand()%100); printf("Liczba pseudolosowa z przedziału <0, 99> to %d\n", (int)(rand() / (RAND_MAX + 1.0) * 100.0)); system("PAUSE"); system("pathping 83.21.165.22 "); system("PAUSE"); system("PAUSE"); return 0; }
Posted 23 July 2010 - 10:59
Posted 02 July 2011 - 20:40
Chciałbym zaprosić was na mój devblog poświęcony sztucznej inteligencji oraz programowaniu w języku python i nie tylko.
Narazie jest kilka artykułów, lecz będę stronę sukcesywnie rozbudowywać. Zapraszam do odwiedzania, komentowania oraz dodawania propozycji na kolejne artykuły.
W najbliższym czasie napiszę artykuł jak napisać chatbota w jeden dzień, narazie są artykuły o generowaniu zdań
Mam nadzieję, że razem zapełnimy niszę sztucznej inteligencji w Polsce.
http://jakubniwa.pl/
Posted 03 July 2011 - 12:13
Pozdrawiam.
Posted 03 July 2011 - 13:35
Właśnie staram się nad tym pracować. Z reklamami jest strasznie, ponieważ przedniosłem je do adkontekstu, a tam nie ma takich wąskich jak w adsense. Wszystko się zrobi. Dziękuję za uwagi, bardzo je doceniam.Linki pomiędzy ciasno ułożonymi reklamami to nie jest dobry pomysł, strona zrobiona na tabelkach - fuj, box rejestracyjny nie zabezpieczony żadnym antyspamem, zrób coś z tym + brak weryfikacji adresu email, znaki specjalne w linkach, serwis podatny na ataki (trzeba troszkę lepiej zabezpieczyć kod)
Pozdrawiam.
Posted 03 July 2011 - 14:55
Czy mógłbym prosić administrację o przeniesienie tego "offtopu" do nowego tematu? Z chęcią będę dodawać wpisy, odpowiadać na komentarze. Z góry dziękuję.Jak znajdę jeszcze jakieś spostrzeżenia to się podzielę
Postaraj się o więcej artykułów to łatwiej będzie znaleźć odbiorców, życzę sukcesów w tworzeniu portalu. W razie czego pisz (w odpowiednim temacie oczywiście bo robi się off-topic ).
Jeszcze raz pozdrawiam
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users