Tak jak w opisie.Otóż instalowałem nowy win xp i instalowałem potrzebne do nie go sterowniki ze strony producenta.Laptop to toshiba SATELLITE L30-134.Jednym ze sterowników był update bios.Zainstalowałem go na laptopie i nagle się zawiesza.Gdy włączam go to jest tylko czarny ekran, a laptop oddaje dźwięki takie, jakby się włączał, tylko że nie chce się wcale włączyć system, a na ekranie nic nie widać.Wyłączam go i ponownie włączam, a on to samo, nawet gdy wyjmę wtyczkę i włączę.Proszę pomocy, ponieważ nie wiem co począć.
Awaria laptopa
Rozpoczęty przez Lukaso358, 06 lip 2010 21:01
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 lipiec 2010 - 21:01
Napisano 07 lipiec 2010 - 22:56
Proponuje oddać sprzęt do serwisu niestety bo to co zainstalowałeś to nie jest sterownik tylko BIOS i z Twojego opisu wynika że zainstalowałeś nie ten BIOS co trzeba , sytuacja nie jest krytyczna , ale lepiej wydać 30 zł , niż pogorszyć sytuacje.
PS.
Moją radą dlatego jest serwis bo po Twoich tematach na tym forum widzę, że nie jesteś za bardzo ogarnięty , co przykładem jest podawany przez Ciebie nie pełny model laptopa co Ci już w jednym z Twoich tematów pisałem i to jest właśnie wynik tego, że uszkodziłeś swój sprzęt.
PS.
Moją radą dlatego jest serwis bo po Twoich tematach na tym forum widzę, że nie jesteś za bardzo ogarnięty , co przykładem jest podawany przez Ciebie nie pełny model laptopa co Ci już w jednym z Twoich tematów pisałem i to jest właśnie wynik tego, że uszkodziłeś swój sprzęt.
Napisano 08 lipiec 2010 - 10:05
Dzięki za propozycje.Myślę jednak, że to był odpowiedni update bios ponieważ kierowałem się tym linkiem : http://eu.computers....selShortMod=491 .
Tym bardziej potwierdza to, że instalowałem z tej strony sterowniki do karty graficznej graficznej i dźwiękowej i były odpowiednie.Słyszałem o reanimacji komputera po nieudanej aktualizacji biosa. Mam wuja informatyka, mówiłem mu o tym i sprubójemy coś z tym zrobić.Laptop reaguje na płyty, więc powinno coś dać się zrobić.
Tym bardziej potwierdza to, że instalowałem z tej strony sterowniki do karty graficznej graficznej i dźwiękowej i były odpowiednie.Słyszałem o reanimacji komputera po nieudanej aktualizacji biosa. Mam wuja informatyka, mówiłem mu o tym i sprubójemy coś z tym zrobić.Laptop reaguje na płyty, więc powinno coś dać się zrobić.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych