Skocz do zawartości

Zdjęcie

Strona o grach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 WINETU1991

WINETU1991
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 22 czerwiec 2010 - 13:26

Cześć. Chciałbym założyć stronę o grach i powklejać z nich oczywiście screany, ale nie wiem czy tak też uczynić mogę. Czy za zamieszczanie zrzutów ekranu i opatrzenie ich komentarzem i takich podobnych rzeczy na stronie internetowej bez uzyskania jakieś zgody twórcy gry jest karalne?
  • 0

#2 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 25 czerwiec 2010 - 13:47

Moim zdaniem możesz, ale to bardziej pytanie na forum prawnicze :)
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#3 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 26 czerwiec 2010 - 20:56

Według mnie można używać WŁASNORĘCZNIE zrobionych screenów, jednakże nie możesz mieć z tego jakichkolwiek zysków. Przynajmniej ja tak myślę, na chłopski rozum. ;D
  • 0

#4 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 10 lipiec 2010 - 15:34

Witaj :)
Trochę się wygadam xD
Po pierwsze, zakładając stronę raczej (chyba, że się mylę:) nie będziesz udostępniał nielegalnych CD key'ów, pirackich wersji gry itp ;]
Po drugie screeny robisz Ty. Poza tym screen z gry to coś jakbyś zaprosił znajomych żeby im pokazać jak sobie ciupiesz w jakąś gierkę - patrzeć oczywiście wolno :hihi:
Jeśli gierka jest legalna to i z tym problemów nie będzie.

Podsumowując bo za bardzo się rozpisałem: Jeśli gierka jest legalna i na stronie nie będzie nielegalnych linków to spokojnie możesz zakładać stronkę :)
Screeny można spokojnie zamieszczać, za to Cię nie pociągną do żadnej odpowiedzialności:]

Śmiało możesz zakładać ;D
  • 0

Dołączona grafika

#5 nosterix1

nosterix1
  • Użytkownicy
  • 60 postów

Napisano 22 wrzesień 2024 - 09:20

Stosowane do oczyszczania wody, demineralizatory usuwają z niej jony i zanieczyszczenia, co pozwala uzyskać wodę o bardzo niskiej zawartości soli i minerałów. Dzięki procesom wymiany jonowej lub wykorzystaniu technologii odwróconej osmozy, urządzenia te znajdują zastosowanie w laboratoriach, przemyśle farmaceutycznym, kosmetycznym oraz w miejscach, gdzie wymagana jest woda o wysokiej czystości. Demineralizatory zapewniają stały dostęp do wody spełniającej rygorystyczne normy jakości, co jest kluczowe dla dokładności badań, produkcji oraz ochrony sprzętu przed osadzaniem się kamienia i innych osadów.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych