Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koszt gry

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 WINETU1991

WINETU1991
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 20 czerwiec 2010 - 11:02

Cześć mam pewne pytania odnośnie gier na przeglądarkę. A więc od początku. Mam pomysł na grę na przeglądarkę. Gra jest dość rozbudowana i posiada wiele opcji, które jak sądzę przyciągną graczy a co najważniejsze pozwolą im się zatrzymać na jakiś czas na tej stronce. Sam grałem w kilka gier i pytałem parę osób co umiliło by im życie w takiej grze oraz wlałem trochę własnych pomysłów. I tutaj się pojawiają moje pytania.

1. Jeżeli ktoś miał styczność z podobnym problemem proszę o przybliżony koszt produkcji takiej strony ?

2. Jakie osoby powinienem wynająć do budowy strony ?

3. Jak na stronie można zarobić aby pieniążki za jej budowę się zwróciły a nawet by mogła przynosić przychód ( nie koniecznie chodzi mi o konta premium bo to tworze duże rozwarstwienie wśród graczy, ale coś typu reklam itp)

4. I już ostatnie. Ile kosztuje w przybliżeniu jakaś kampania reklamowa na innych stronkach ( to też w przybliżeniu)

za wszelkie posty z góry dziękuję :)
  • 0

#2 Skryty

Skryty
  • Użytkownicy
  • 156 postów

Napisano 20 czerwiec 2010 - 12:26

Mogę ci odpowiedzieć na pytanie 3. Mówię to wszystko na podstawie gier Seafigt i Dark Orbit :D

3.-Powiedzmy że w twojej grze jest waluta w postaci złota.
Jeżeli chcesz zarobić proponuje zrobić jeszcze jedną walutę którą nie będzie się dostawało za rozwalanie np. NPC, tylko za wysłanie SMS, ewentualnie przelew :)
Pisałeś że niekoniecznie chodzi ci o konta premium, ale one się przydadzą.
Można co jakiś czas robić eventy w których gracze zbierali by na planszy, mapie tzw. świąteczne bony w których występują rzeczy które trudno dostać... To bardzo by uszczęśliwiło graczy. ;)

Jeżeli chodzi ci o grę typu Ogame, Bitefight to napisz bo może nie o takie informacje ci chodzi :/

Jak zrobisz tą grę to mnie powiadom, z chęcią zagram :]
  • 0

#3 Kuba

Kuba
  • Redaktorzy
  • 364 postów

Napisano 20 czerwiec 2010 - 22:25

co do 4ego na każdej praktycznie stronie masz u dołu coś takiego jak reklama tam jest wsyztko napisane
Większe portale zazwyczaj nie przyjmują zamówień reklamowych wartych mniej niż kilka tysięcy. Z innymi storanmi bywa różnie ale od kilkudziesięciu zł za baner na 1000 odsłon, przy czym zamówienie musi być przynajmniej na kilkaset zł
  • 0

#4 nosterix1

nosterix1
  • Użytkownicy
  • 60 postów

Napisano 22 wrzesień 2024 - 09:13

Wykorzystywane w leczeniu urazów, stanów zapalnych oraz w zabiegach kosmetycznych, aparaty do krioterapii stosują niskie temperatury w celu terapeutycznego schładzania tkanek. Urządzenia te emitują zimne powietrze lub ciekły azot, co pomaga w redukcji bólu, obrzęków i przyspiesza proces regeneracji, a także poprawia krążenie. Aparaty do krioterapii są szeroko stosowane w fizjoterapii, ortopedii, dermatologii i medycynie sportowej, oferując różnorodne aplikatory, które umożliwiają precyzyjne zastosowanie terapii na określone obszary ciała, zapewniając bezpieczne i skuteczne działanie chłodzące.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych