Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błędy związane z działaniem Forum

• Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 07 czerwiec 2010 - 17:12

Od jakiegoś tygodnia zauważyłem że forum nie chodzi tak jak powinno , ale dzisiaj to widzę awaria na maksa, działy się po przestawiały posty odpowiadające w temacie przesunęły się nad temat autora menu nawigacyjne całkowicie znikło itd. itp. Chyba silnik siada.
  • 0

#2 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 postów

Napisano 07 czerwiec 2010 - 17:26

U mnie działa wszystko prawidłowo.
  • 0

#3 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 07 czerwiec 2010 - 17:43

U mnie działa wszystko prawidłowo.

Spójrz jak wyglądała wcześniej strona forum , zwróć uwagę na działy jak są poukładane, teraz jak na razie wróciło wszystko do normy , ale i tak strasznie muli. http://i46.tinypic.com/2h4dr93.jpg , to jedna z wielu anomalii jakie dzisiaj występowały.
  • 0

#4 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 07 czerwiec 2010 - 17:57

Tak, problem był ale już został rozwiązany. W razie gdyby coś było nie tak proszę zrobić screena i napisać w tym temacie :)

Dobrze że jesteście czujni :hihi:
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#5 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 07 czerwiec 2010 - 18:17

Tak, problem był ale już został rozwiązany.

:eek: Chyba jeszcze zostały pozostałości po tej awarii np. w tym temacie http://pcfoster.pl/f...-www-vt4290.htm znikł tytułowy post autora , a zarazem autorem tematu stał się odpowiadający. :hihi:

PS.
Michał, ale wcześniej to niezła była zawierucha na forum ledwo co się połapałem żeby ten temat stworzyć , ile się naszukałem przycisku ''Nowy Temat'' bo nie było go na swoim miejscu. :)
  • 0

#6 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 08 czerwiec 2010 - 18:28

StelioS, Tak, to moja wina. Nie usuwałem przez panel tylko normalnie i zamiast temat usunąłem tylko pierwszy post. Ale dostałem wspaniałego maila...

StelioS zglosił post użytkownika...

Dzięki ^_^
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#7 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 11 czerwiec 2010 - 11:45

Dzięki Panowie za czujność :hihi: Błąd był związany z niepodmienieniem się do końca jednego pliku. Przepraszam.
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#8 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 11 czerwiec 2010 - 21:32

Najważniejsze że wszystko już działa.
  • 0

#9 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 23 czerwiec 2010 - 18:38

Najważniejsze że wszystko już działa.

Nie mów hop... :)
Dzisiaj to już awaria na maksa , prawie cały dzień forum ''kaput''
http://i45.tinypic.com/vpgewk.jpg

Z godziny na godzinę coraz gorzej.
http://img709.yfrog....id=43803763.png
  • 0

#10 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 25 czerwiec 2010 - 13:50

Według informacji jakie uzyskałem to w pewnym momencie zaliczyliśmy zbyt dużą ilość odwiedzin i baza danych się delikatnie "zapętliła". Był problem z odblokowaniem, ale już wszystko wróciło do normy. Przepraszamy ;D
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#11 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 25 czerwiec 2010 - 14:00

Przepraszamy ;D

Nie ma za co przepraszać , temat nie został utworzony po to żeby wytykać błędy , a co najważniejsze nikt nie ma żadnych pretensji , temat utworzyłem po to żeby przedstawiać błędy i problemy w prawidłowym działaniu forum, a Wy już będziecie wiedzieć co jest przyczyną i jak zapobiegać takim błędom na przyszłość. :/
  • 0

#12 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 postów

Napisano 28 lipiec 2010 - 19:06

Jest jakiś błąd. Mianowice po wejściu w "Zobacz posty nieprzeczytane [1]", a następnie w temat to przekierowuje mnie do strony głównej. W adresie wtedy mam "http://pcfoster.pl/#22611". Nie mogę też do działów wchodzić.
  • 0

#13 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 28 lipiec 2010 - 19:12

aim92, czy już ok?
  • 0

#14 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 postów

Napisano 28 lipiec 2010 - 19:19

Tak.
  • 0

#15 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 29 lipiec 2010 - 23:06

Ja dzisiaj chciałbym zgłosić funkcję która od bardzo dawna nie działa , a na pewno nie tylko mi komfort użytkowania forum by poprawiło , także chciałbym kilka pomysłów zaproponować ekipie funkcyjnej, także które zwiększą komfort użytkowania z forum.

Na pierwszy ogień pójdzie przycisk przy tematach który zakreśliłem na czerwono na screenie:
Dołączona grafika

Wydaje mi się że przycisk ten po kliknięciu na niego powinien nas od razu przekierować do tego postu , czyli do ostatniego postu w danym temacie , tak się jednak nie dzieje bo otwiera się tylko temat i zatrzymuje się na postcie tytułowym i trzeba się przebijać przez wszystkie wypowiedzi , aby dostać się do ostatniego postu.
Kolejnym błędem tak mi się wydaje że jest to błąd który to po napisaniu wątku i zatwierdzeniu go automatycznie powinienem zostać przeniesiony do wypowiedzi którą dodałem , tak się również nie dzieje , bo wracam tylko do tego tematu w której udzieliłem odpowiedzi i zatrzymuje się na postcie tytułowym, a moim zdaniem powinno automatycznie zejść do mojej wypowiedzi, tyczy się to także edycji wypowiedzi , również po zatwierdzeniu edycji zostaje przekierowany do początku tematu , a nie do swojej wypowiedzi.

Funkcja która by polepszyła komfort na pewno by się przydało menu nawigacyjne które znajdowało by się również na dole , by po przeczytaniu tematu jak już użytkownik jest na samym dole nie musiał wracać na samą górę by dostać się do tego menu.
Również przydałby się przycisk przy każdym postcie (zazwyczaj takie przyciski umiejscowione są przy użytkownikach ,a mianowicie przycisk ''wróć na górę''.

I ostatnia funkcja którą najbardziej by mnie uradowała to możliwość opisania przez użytkownika dlaczego zgłasza czyjąś wypowiedź , bo jak zauważyłem nie które zgłaszane przez zemnie wypowiedzi dalej widnieją w tematach i zaniżają tylko poziom forum , więc na myśl mi jedynie przychodzi że dana wypowiedź zgłoszona nie została usunięta bo osoba funkcyjna nawet nie wie dlaczego została zgłoszona.

Bardzo będę wdzięczny i myślę że nie tylko ja , jak część z tych błahych aczkolwiek uprzykrzających życie błędów zostanie poprawione.
Z góry dziękuje Administracji za rozpatrzenie moich pomysłów i za naprawienie ewentualnych błędów w funkcjonowaniu naszego Forum.
  • 0

#16 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 30 lipiec 2010 - 08:07

StelioS, dzięki za tyle uwag. Postaramy się coś z tym zrobić :D Dam znać!
  • 0

#17 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 postów

Napisano 30 lipiec 2010 - 11:29

Wydaje mi się że przycisk ten po kliknięciu na niego powinien nas od razu przekierować do tego postu , czyli do ostatniego postu w danym temacie , tak się jednak nie dzieje bo otwiera się tylko temat i zatrzymuje się na postcie tytułowym i trzeba się przebijać przez wszystkie wypowiedzi , aby dostać się do ostatniego postu.

StelioS, dzięki za tyle uwag. Postaramy się coś z tym zrobić Dam znać!

Nie wiem, czy już to zostało zrobione, ale u mnie ta opcja działa. Po kliknięciu w odnośnik przy nicku przenosi mnie do ostatniego postu. To samo się tyczy gdy napiszę nową wiadomość - przenosi mnie do ostatniego postu, czyli mojego.
  • 0

#18 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 30 lipiec 2010 - 11:32

Nie wiem, czy już to zostało zrobione, ale u mnie ta opcja działa. Po kliknięciu w odnośnik przy nicku przenosi mnie do ostatniego postu. To samo się tyczy gdy napiszę nową wiadomość - przenosi mnie do ostatniego postu, czyli mojego.

To zostało już zrobione :D Jak będzie wszystko to zdam Wam raport :P Piszcie co jeszcze poprawić/dodać/usunąć etc.
  • 0

#19 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 30 lipiec 2010 - 15:30

Małą poprawkę chciałbym dodać do tego co wcześniej napisałem , a mianowicie jeżeli chodzi o te menu nawigacyjne na dole tematów , to możecie stwierdzić jeżeli jest to menu Dołączona grafika to nic więcej jest nie potrzebne , aczkolwiek jednak bym był za tym żeby takie menu nawigacyjne powstało oprócz tego co jest , bo jednak można się w szybki sposób cofnąć/przenieść za pomocą
jednego kliknięcia bez potrzeby mozolnej jak dla mnie rozwijania listy i dopiero wybranie miejsca docelowego , fakt że te menu które już jest , jest bardzo dobre jeżeli chcę się w szybki sposób przenieść do innego działu.

Jeszcze taka mała sugestia z mojej strony , to żeby przy każdym użytkowniku była informacja o poziomie ostrzeżeń i po kliknięciu w ostrzeżenia była informacja za co dostał dane ostrzeżenie by inny użytkownik miał wgląd i wiedział z jakim użytkownikiem ma do czynienia i jak podchodzić do jego rad.

PS.
Sprawa odnośnika/przycisku ,edycji i dodawania odpowiedzi , wzorowo i fachowo naprawiona , dziękuje, aczkolwiek trochę za doskonale do tego podeszliście , ponieważ po kliknięciu na tytuł tematu (to co zaznaczyłem na screenie) powinienem zostać przeniesiony do tytułowego postu , a nie ostatniego w danym temacie , to przycisk Dołączona grafikapowinien kierować do ostatniego postu.
Dołączona grafika
PS.2
Mam nadzieje że nie zlinczujecie mnie za moją nadgorliwość :D
  • 0

#20 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 06 sierpień 2010 - 17:12

Funkcja która by polepszyła komfort na pewno by się przydało menu nawigacyjne które znajdowało by się również na dole , by po przeczytaniu tematu jak już użytkownik jest na samym dole nie musiał wracać na samą górę by dostać się do tego menu.
Również przydałby się przycisk przy każdym postcie (zazwyczaj takie przyciski umiejscowione są przy użytkownikach ,a mianowicie przycisk ''wróć na górę''.

Zrobione

I ostatnia funkcja którą najbardziej by mnie uradowała to możliwość opisania przez użytkownika dlaczego zgłasza czyjąś wypowiedź , bo jak zauważyłem nie które zgłaszane przez zemnie wypowiedzi dalej widnieją w tematach i zaniżają tylko poziom forum , więc na myśl mi jedynie przychodzi że dana wypowiedź zgłoszona nie została usunięta bo osoba funkcyjna nawet nie wie dlaczego została zgłoszona.

Będzie w najbliższym czasie dodane.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych