Skocz do zawartości

Zdjęcie

ASUS K50INseries stacja dysków problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Deathblow

Deathblow
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 04 czerwiec 2010 - 17:59

Mam laptopa ASUSa K50INseries. Problem ze stacją jest taki, że czyta bardzo mało płyt, i nie nagrywa.
1. Odczyt. Niewiele płyt się uruchamia, nie tylko porysowanych ale również czyściutkich. Za to moja Fifa 2006, która jest porysowana na maksa chodzi. A z kolei pewną płytę ze zdjęciami odczytuje, ale jako czystą.
2. Nagrywanie. Z nagrywanie jest jeszcze dziwniej. Do momentu skończenia nagrywania jest niby wszystko OK, ale jak wyjmuję płytę to już na oko widzę, że jest pusta. Wkładam do komputera i pokazują się opcje nagrywania. Próbowałem już nagrywać różne rzeczy (filmy, zdjęcia, muzyka, obrazy płyt) różnymi programami (Nero, Alcohol, PowerDVD, Ashampoo) na różnych płytach, ale efekt zawsze taki sam.

Te problemy mogą być kwestią złego sterownika, wirusa, czy od razu oddać kompa na gwarancję? Aha, problemy wystąpiły mniej więcej po pół roku od zakupu, wcześniej było OK.
  • 0

#2 Richter

Richter
  • Użytkownicy
  • 178 postów

Napisano 08 czerwiec 2010 - 07:31

Sprawdź czy zabotuje ci płytkę systemową. Jeśli nie zabotuje to oddaj na gwarancję, akurat asus ma słabej jakości napędy do laptopów matshita sama nazwa wiele już mówi...
  • 0
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#3 SuperElektro

SuperElektro
  • Użytkownicy
  • 28 postów

Napisano 22 czerwiec 2010 - 10:25

Z pewnością jest to wina napędu lub samego lasera. Jeżeli jest jeszcze na gwarancji,to oddaj do serwisu. Wymienią Ci napęd na nowy i problem powinien ustąpić.
  • 0
www.SuperElektro.pl- RTV, AGD, Elektronika

#4 ardek

ardek
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 18 lipiec 2010 - 20:22

nie jest prawdą że Asus ma słabej jakości napędy w swoich notebookach. tak jak każda inny producent laptopów - montuje różne napędy.. najcześciej LG, Samsungi często Matshita (ta ostatnia to produkt firmy Panasonic.. czy ja wiem czy to taki kiepski producent?)
Jezeli kikla różnych płt nie jest w stanie odczytać - to reklamuj - dzwonisz do asusa - a oni mowią jak dalsza procedura wygląda.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych