Jump to content

Photo

Neostrada: czy to dobry wybór?

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 slomka

slomka
  • Użytkownicy
  • 20 posts

Posted 31 May 2010 - 16:42

Czy warto wiązać się z TP umową na
Neostradę czy lepiej rozejrzeć się za czymś innym?
Jakieś za i przeciw...
  • 0

#2 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 posts

Posted 31 May 2010 - 17:06

A jaki masz wybór dostawców i w jakim województwie i mieście mieszkasz ?
  • 0

#3 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 posts

Posted 31 May 2010 - 22:56

Ja obecnie zmieniam na Netie :D
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#4 Kamil_K

Kamil_K
  • Redaktorzy
  • 87 posts

Posted 31 May 2010 - 23:08

Ja obecnie zmieniam na Netie B)

Jako były pracownik infolinii technicznej Netii zdecydowanie odradzam :D. Diagnozowanie i usuwanie wszelkich usterek potrafi ciągnąć się długimi miesiącami, w przeciwieństwie do TP, która ma sprawne CC i komunikację na linii CC-technicy.
  • 0

#5 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 posts

Posted 02 June 2010 - 23:09

To teraz pozostaje mi mieć nadzieję, że nie będzie u mnie żadnych usterek... Niestety z TP SA mam wiele niemiłych wspomnień ;)
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#6 slomka

slomka
  • Użytkownicy
  • 20 posts

Posted 08 June 2010 - 14:49

@Kamil_K
rzeczywiście jest aż taka duża różnica w obsłudze klienta
między Netią a TP?
Gdzieś czytałam że tpsa kładzie duży nacisk na szkolenia swoich pracowników,
wypełniane są jakieś ankiety przez klientów na temat oceny jakości obsługi itp,
ale nie wiedziałam jak to wygląda w praktyce.

mazowieckie, łomianki
  • 0

#7 Czechu

Czechu
  • Użytkownicy
  • 64 posts

Posted 09 June 2010 - 17:32

Powiem tak mam Neostradę 1 Mb i jestem zadowolony mam podpisaną umowę już 5 lat i jestem naprawdę zadowolony.Raz tam na 1-2 lata pewnie będziesz musiał zadzwonić bo Ci obniżą prędkość.Ale wtedy wystarczy zadzwonić i jest po kłopocie.
  • 0
Przepraszam , za wszystkie moje b????dne , "??mieszne" wypowiedzi lecz jestem pocz??tkuj??cy wi??c prosz?? o wyrozumia??o????.

#8 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 posts

Posted 11 June 2010 - 11:50

Po przesiadce na Netię jestem zadowolony, ale może to tylko tymczasowy stan :hihi:
  • 0

#9 Looos

Looos
  • Użytkownicy
  • 248 posts

Posted 11 June 2010 - 12:16

Na początku tego roku kończyła mi się umowa w tpsie, opcje były dwie tp 2mb albo netia 2mb. Różnica w cenie minimalna około 5 zł Na pierwszy ogień poszła tpsa, dodzwoniłem się za pierwszym razem (choć trzeba się dużo naklikać), pani mi wszystko wyjaśniła.
To teraz czas na netię, starałem się tam dodzwonić 6 razy. Raz zajete raz nikt nie odbierał... kolejnego dnia to samo, nie dziękuję.
Co do awarii w tp, przytrafiają się tak jak mówią poprzednicy +/- jeden raz w roku, wtedy wystarczy telefon i za kilka godzin jest u nas ktoś.
Polecam umowę na 1 rok, wiadomo cena będzie trochę wyższa, ale po roku mamy za połowę ceny tę sama prędkość co w zeszłym roku za 1/2 ceny.
  • 0
C2D e8400 @ 3.6GHz, Zalman 7700 Cu, Geforce XFX 250gts, 6gb ramu, 2x Dell P2210, SpacePilot Pro

#10 mireczek44

mireczek44
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 13 June 2010 - 21:23

Czy warto wiązać się z TP umową na
Neostradę czy lepiej rozejrzeć się za czymś innym?
Jakieś za i przeciw...

Wiesz wybór jak to wybór ja bym wolał chello bo mają dużo lepszą ofertę cenowo teraz..ale wszystko i tak zależy od tego gdzie mieszkasz i jaką ofertę dostarcza Ci dostawca usług internetowych.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users