Witam dzisiaj mam taki problem odpaliłem z rana komputer i zaraz po włączeniu gdy słychać to piknięcie z płyty głównej komputer się wyłącza.
podejrzewam że to może być wina procesora lub płyty głównej czy ktoś mógł by mi pomóc?
Problem z komputerem - piknięcie i się wyłącza
Rozpoczęty przez toyota, 19 maj 2010 13:10
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 maj 2010 - 13:10
Napisano 19 maj 2010 - 14:25
Najpierw zresetuj bios. Jeśli nie wiesz jak, to wyjmij bateryjkę(na płycie głównej) i ją wsadź. Włącz komputer.
Napisano 19 maj 2010 - 14:44
jeśli chodzi o wyjmowanie tej baterii od biosu to jak ja wyjmiesz to od razu jej nie wkładaj, bo to nic nie da. Bateria powinna być chwile "poza komputerem" ok. 10 minut. Tylko nie dłużej, bo bios może się rozpieprzyć
Napisano 19 maj 2010 - 14:52
resetowałem bios lecz nic się nie zmieniło
Dodam jeszcze że komputer działa różnie raz wyłącza się od razu po odpaleniu a raz pochodzi minute, dwie i się wyłącza
Dodam jeszcze że komputer działa różnie raz wyłącza się od razu po odpaleniu a raz pochodzi minute, dwie i się wyłącza
Napisano 19 maj 2010 - 15:37
Może przegrzewa Ci się. Sprawdź czy wszystkie wentylatory działają. Podaj jeszcze konfigurację.
Napisano 19 maj 2010 - 15:42
Napisz nam jaki to jest komputer, czyli model procesora, płyty głównej, zasilacza, karty graficznej.
Poza tym sprawdź czy wszystkie kable są dobrze podłączone i jak kolega wyżej czy wszystkie wentylatory się kręcą po włączeniu.
Wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że znacznie szybciej ustalimy winowajcę
Poza tym sprawdź czy wszystkie kable są dobrze podłączone i jak kolega wyżej czy wszystkie wentylatory się kręcą po włączeniu.
Wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że znacznie szybciej ustalimy winowajcę
C2D e8400 @ 3.6GHz, Zalman 7700 Cu, Geforce XFX 250gts, 6gb ramu, 2x Dell P2210, SpacePilot Pro
Napisano 20 maj 2010 - 01:22
1. Sprawdź na innym zasilaczu i sprawdź na płycie głównej czy są jakieś napuchnięte kondensatory.
2. Odłącz wszystko od płyty głównej oczywiście zostaw tylko procek ,RAM i zasilacz i włącz kompa , jeżeli znowu się wyłączy to odłącz RAM.
2. Odłącz wszystko od płyty głównej oczywiście zostaw tylko procek ,RAM i zasilacz i włącz kompa , jeżeli znowu się wyłączy to odłącz RAM.
Napisano 29 maj 2010 - 09:12
witam mam problem potrzebuje sterowniki ^^" do kontroler ethernet moja plyta glówna
Nazwa płyty głównej Hewlett-Packard HP G6000 Notebook PC prosze o pomoc z góry dzieki
[ Dodano: 2010-05-29, 10:15 ]
witam mam problem potrzebuje sterowniki ^^" do kontroler ethernet moja plyta glówna
Nazwa płyty głównej Hewlett-Packard HP G6000 Notebook PC prosze o pomoc z góry dzieki
[ Dodano: 2010-05-29, 10:15 ]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych