Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak wycenić monetę 20 złotych 1976 "Marceli Nowotko"?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Krówka

Krówka
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano wczoraj, 17:12

Znalazłem monetę 20 złotych 1976 "Marceli Nowotko" i zastanawiam się, ile może być warta. Chciałbym dowiedzieć się, jak sprawdzić jej wartość i co wpływa na cenę. Czy warto sprzedać ją przez internet, czy raczej udać się do specjalisty? Jakie czynniki decydują o cenie tych monet? Miałem już okazję zobaczyć kilka ofert, ale różnią się one od siebie, więc nie wiem, czy dobrze wyceniają tę monetę. Ktoś może podzielić się doświadczeniami w tej sprawie?

• 0

#2 Llanamnkh

Llanamnkh
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano wczoraj, 17:21

Najlepiej zajrzeć na stronę Coinstrail https://coinstrail.c...da51b48e6223e61 tam znajdziesz więcej informacji o tej monecie. Moneta 20 złotych 1976 "Marceli Nowotko" w dobrym stanie może kosztować od kilku do kilkunastu złotych, a nawet więcej, jeśli jest w bardzo dobrym stanie. Ceny mogą się różnić, więc warto sprawdzić, ile sprzedają podobne monety na aukcjach. Coinstrail daje Ci możliwość porównania, ile taka moneta może kosztować. Jeśli chcesz ją sprzedać, to również warto tam zajrzeć, bo na takich stronach numizmatycznych można znaleźć licytacje, które często oferują wyższe ceny niż te, które znajdziesz w zwykłych sklepach numizmatycznych.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych