Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Psorisel na łuszczycę skóry głowy jest skuteczny?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 tert

tert
  • Użytkownicy
  • 370 postów

Napisano 09 styczeń 2025 - 13:54

Cześć wszystkim! Od kilku lat zmagam się z łuszczycą skóry głowy i choć próbowałem już różnych metod, wciąż mam problem ze swędzeniem, łuszczeniem i podrażnieniem. Przeglądając internet, natknąłem się na szampon Psorisel i zastanawiam się, czy warto go wypróbować. Czy ktoś z Was miał okazję go używać? Jakie były efekty? Czy szampon jest odpowiedni dla osób z wrażliwą skórą? I czy może zastąpić inne produkty, które stosuję do codziennej pielęgnacji? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i opinie.

• 0

#2 irk39

irk39
  • Użytkownicy
  • 361 postów

Napisano 10 styczeń 2025 - 09:44

Mam łuszczycę od ponad 10 lat i rozumiem, jak trudne bywa znalezienie odpowiedniego produktu. Szampon Psorisel stosowałem przez około dwa miesiące. Na początku byłem sceptyczny, bo wiele produktów obiecuje złagodzenie objawów, a w praktyce bywa różnie. Po mniej więcej trzech tygodniach zauważyłem zmniejszenie swędzenia i podrażnień, co było dużym ulgą. Łuski zaczęły się stopniowo zmniejszać, ale nie zniknęły całkowicie (to normalne przy łuszczycy).

Szampon ma dość delikatny skład i nie podrażnił mojej skóry, co jest dużym plusem. Ważne jest regularne stosowanie – ja używałem go 3-4 razy w tygodniu. Nie zastąpi jednak całkowicie innych elementów pielęgnacji, takich jak kremy czy emulsje, które nawilżają skórę. Jeśli chcesz spróbować, sprawdź tutaj: https://www.superpha...ry-glowy-176197. Pamiętaj, że każdy organizm reaguje inaczej, ale moim zdaniem warto spróbować.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych