Skocz do zawartości

Zdjęcie

Creativ Soundblaster Audigy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lecytynek

Lecytynek
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 22 kwiecień 2010 - 15:19

Zainstalowalem Windows 7 i niestety nie moge zainstalowac sterownikow do karty muzycznej ,ktorej nie mozna znalesc w systemie. W Everescie jak rowniez w M. urzadzen nie pokazuje sie zadna karta muzyczna.Poprzednio mialem XP i wszystko chodzilo bez problemow(Defekt karty mozna wyeliminowac).W biose karta zintegrowana z plyta glowna jest tez wylaczona.
Jak mozna rozwiazac ten problem?

Czy te komplikacje maja zwiazek z tym ,ze nie zainstalowalem sterownikow do plyty glownej?Moja plyta glowna to MSI KT4V. Czy jak zainstaluje sterowniki, ktore sa przeznaczone "tylko" do systemu Vista i starszych systemow ,to beda dzialac sterowniki na Windows 7? (Akurat ze starszymi plytami glownymi od MSI jest problem z bootowaniem plyt instalacyjnych W7 , nalezy wtedy wymienic pliki boot z W7 , na pliki z Vista .Tak jakby ktos mial ten sam problem).Moje ostatnie pytanie. Po jakims czasie od wlaczenia komputera w obudowie slychac taki dzwiek , jak przy wylaczaniu komputera(jakby gasl) ,ale nie ma to zadnego wplywu na system i prace.Czym moze byc to spowodowane?
(Jesli ktos bylby w stanie pomoc mi w rozwiazanie tego problemy to prosilbym o rzeczowy i pelny opis rozwiazanie ,poniewaz jestem jeszcze laikiem komputerowym ^^" )

Za wszelka pomoc serdecznie dziekuje!
  • 0

#2 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 29 kwiecień 2010 - 05:24

Zainstaluj sterowniki do płyty głównej , mogą być do Visty jeżeli pod W7 są niedostępne.
  • 0

#3 metis

metis
  • Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 05 maj 2010 - 21:33

Nie instaluj do visty, bo potem możesz mieć problemy. Ja mam windows viste SB audigy mi smiga, zresztą u kolegi na W7 instalowałem ,też działał.
  • 0
Pozdrawiam, Krzysiek.

#4 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 05 maj 2010 - 21:47

Nie instaluj do visty, bo potem możesz mieć problemy. Ja mam windows viste SB audigy mi smiga, zresztą u kolegi na W7 instalowałem ,też działał.

A niby dlaczego może mieć problemy? Może opisz czym jądro W7 różni się od Visty i dlaczego mogą być problemy? Taki z ciebie młody informatyk jak z koziej dupy trąba.
  • 0

#5 metis

metis
  • Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 18 maj 2010 - 08:05

Przeceiż Windows Vista to nie Windows 7. Nowsze oprogramowanie pod niego wchodzi. Może mu nie działać optymalnie. Pewnie karta jest źle wpięta pod pci. Też miałem taki problem. I czy masz stery do SB Audigy pod W7 ? Ostatnio się interesowałem tym ta karta mi śmigała na xp, a teraz jak mam W7 to sterowniki musiałem nowe załatwić, aktualuizacje bo z pod xp 32 bit mi nie chodziło. Musisz załatwić sterowniki pod właściwy system pod 32 lub 64 bitowca.
  • 0
Pozdrawiam, Krzysiek.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych