Jump to content

Photo

Gry klatkuja

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Kertul

Kertul
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 05 April 2010 - 14:01

Tak jak w temacie gry sie zacinaja. Tyle ze mam kompa 4gbddr2ram inter core 2 duo t6600 oprogramowanie windows home premium 64-bit karta graficzna128mega. i mam taka staradobra gierke kupiona nie dawno neverwinternight 2 i klatkujemi jak jasna cholera zmiany ustawiec video nie wiele daja mozna powiedziec ze nic co wiecej ze tak powiem lagi obejmuja tylko gre bo w kadej chwili moge jazminimalizowac i noramlnie wlaczy fire foxa i kompilator i zaczac kompilacje pliku z c++ i nic zadnych opuzinien na ekranie wlaczam gre i wrecz mam pokaz slajdow ... tak samo sie dzieje z grami takimi jak Supremecommander Divinity 2 ego dragonic a co dziwne np fear mi chodzi bez zadnegonawet malutenikiego laga mam laptopa tak dodam na koniec i chce wiedziec czy istnieje mozliwosc ze to oprogramowanie tak mi blokuje gry i czy istnieje sposob zeby to jakos zniwelowas albo przynajmniej oslabic ... ( nie znam sie za dobrze na kompach i na oprogramowaniu windowsowym wiec prosil bym o lopatologiczne tlumaczenia)

Edit: mam orginaly zeby nei bylo ...
  • 0

#2 morticore

morticore
  • Użytkownicy
  • 292 posts

Posted 05 April 2010 - 14:45

Wgraj nowsze sterowniki do karty graficznej, powiedz jaki to MODEL (sprawdzisz programem GPU-Z), do jakiej temperatury nagrzewa się pod obciążeniem (15 minut Furmark stability test)
  • 0

#3 Kertul

Kertul
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 05 April 2010 - 15:11

o to i co mi tam pisze name Mobile intel® 4 series express Chipeset...
GPUGM45 technology 65 nm shader 10 unified ROPs 10Bus interface PCI
memory type DDR2memory size 128 mb
tyle ze mam tam w tym programie na dole dwie do wybraneia w jednej
BIOS Version -
Driver Version /Win7 64

Edit:
Mam cos ale nie wiem czy to to http://downloadcente...088&FamilyId=40
i sa programy jak by ktos mogl doradzic co pobrac i w jakiej kolejnosci instalowac :(

Co do tej temp to kombinuje jak tosprawdzic xD prosze sie nie smiac mowilem ze jestem do tylu w te sprawy
drugiej
Bios Version 1706 withoutDP PC 14.34 10/28/2008 20:41:10
Driver Version igdumd64 8.15.10.1883/win7 64
podac cos jeszcze :D i ja kbys mi terazm olg podpowiedziec co dalej robic ... :D
  • 0

#4 morticore

morticore
  • Użytkownicy
  • 292 posts

Posted 05 April 2010 - 18:25

Grafiki Intela nie nadają się do gier, są po prostu projektowane do zastosowań biurowych, odtwarzania filmów. NWN2 jest wbrew pozorom dość wymagającym tytułem, FEAR o którym wspomniałeś na pewno działa na niskich detalach. W kwestii uruchomienia wyżej wymienionych gier nic nie da się zrobić :(
By pobrać sterowniki z tego adresu wybierz Drivers, wersjÄ™ systemu jakÄ… masz i pobierz plik Intel® Graphics Driver, być może dadzÄ… ci pewien przyrost wydajnoÅ›ci.
  • 0

#5 Kertul

Kertul
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 05 April 2010 - 18:35

Dzieki wielkie za pomoc ... zobaczymy co z tego wyjdzie. co do intel czytalemtroche na neci i to prawda reklamuja dobrze ale prawda sie z reklama mija co do sterownikow sciagam i instaluje te jesli jakas pomylke zrobilem jak nie to temat do zamkniecia http://downloadcente...d=2991&lang=eng
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users