Jump to content

Photo

Jaki router?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 obywatelgc

obywatelgc
  • Użytkownicy
  • 16 posts

Posted 24 March 2010 - 22:47

Witam
szukam routera do kablowki, zalezy mi na :
- niskim poborze mocy
- zdalnego dostepu do plikow, cos w rodzaju serweru plikow
- zaporze ogniowej
- sprawnym QoS
- standardzie 'N'
- swietny wyglad
myslalem nad netgearem wndr3700 lub linksysem wrt610n

ten drugi jest jednak po prostu brzydki, a przy tym wolniejszy. co o tym myslicie?
  • 0

#2 majster

majster
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 25 March 2010 - 22:09

Te dwa routery mają bardzo zbliżone parametry jednak netgear jest sporo tańszy, tu są te dwa routery porównane więc może ułatwi tobie wybór http://www.chip.pl/t...etgear-wndr3700 ...
  • 0

#3 obywatelgc

obywatelgc
  • Użytkownicy
  • 16 posts

Posted 26 March 2010 - 12:51

świetnie, dzięki. z tego co widze wndr3700 najlepiej prezentuje się w zestawieniu z konkurencją. linksys troche wolniejszy jest no i gorzej wyglada, chyba zdecyduje sie na netgeara
  • 0

#4 majster

majster
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 26 March 2010 - 17:54

Nie ma się co nawet zastanawiać... nie ujmując oczywiście linksysowi ale Netgear jest po prostu tańszy i ogólnie w testach wydajniejszy. A co do wyglądu to już sam oceń ale urządzenia z tej firmy wyglądają o niebo lepiej niż z innych, które produkują tego typu sprzęt, tych routerów nie trzeba chować za firanką :)
  • 0

#5 obywatelgc

obywatelgc
  • Użytkownicy
  • 16 posts

Posted 26 March 2010 - 18:37

no ja lubie jak sprzet jednak wyglada, mam fajna czarna stylowa obudowe, generalnie wszystko dopasowane i jakby router stal oderwany od reszty to nie wytrzymalbym z nim dlugo, a wndr pasuje mi parametrami i stylem :)
  • 0

#6 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Posted 26 March 2010 - 19:15

Być może wiesz, ale netgear na youtube prezentuje materiały na temat swojego sprzętu w polskiej wersji językowej, może warto byś rzucił okiem:

• 0

#7 majster

majster
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 26 March 2010 - 21:32

Spoko filmik w skrócie pokazuje możliwości tego sprzętu i od razu do czego mogą się niektóre funkcje przydać. Dokonałeś dobrego wyboru :) pozdrawiam...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users