Witam
szukam routera do kablowki, zalezy mi na :
- niskim poborze mocy
- zdalnego dostepu do plikow, cos w rodzaju serweru plikow
- zaporze ogniowej
- sprawnym QoS
- standardzie 'N'
- swietny wyglad
myslalem nad netgearem wndr3700 lub linksysem wrt610n
ten drugi jest jednak po prostu brzydki, a przy tym wolniejszy. co o tym myslicie?
Jaki router?
Rozpoczęty przez obywatelgc, 24 mar 2010 22:47
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 marzec 2010 - 22:47
Napisano 25 marzec 2010 - 22:09
Te dwa routery mają bardzo zbliżone parametry jednak netgear jest sporo tańszy, tu są te dwa routery porównane więc może ułatwi tobie wybór http://www.chip.pl/t...etgear-wndr3700 ...
Napisano 26 marzec 2010 - 12:51
świetnie, dzięki. z tego co widze wndr3700 najlepiej prezentuje się w zestawieniu z konkurencją. linksys troche wolniejszy jest no i gorzej wyglada, chyba zdecyduje sie na netgeara
Napisano 26 marzec 2010 - 17:54
Nie ma się co nawet zastanawiać... nie ujmując oczywiście linksysowi ale Netgear jest po prostu tańszy i ogólnie w testach wydajniejszy. A co do wyglądu to już sam oceń ale urządzenia z tej firmy wyglądają o niebo lepiej niż z innych, które produkują tego typu sprzęt, tych routerów nie trzeba chować za firanką
Napisano 26 marzec 2010 - 18:37
no ja lubie jak sprzet jednak wyglada, mam fajna czarna stylowa obudowe, generalnie wszystko dopasowane i jakby router stal oderwany od reszty to nie wytrzymalbym z nim dlugo, a wndr pasuje mi parametrami i stylem
#6 Guest__*
Napisano 26 marzec 2010 - 19:15
Być może wiesz, ale netgear na youtube prezentuje materiały na temat swojego sprzętu w polskiej wersji językowej, może warto byś rzucił okiem:
Napisano 26 marzec 2010 - 21:32
Spoko filmik w skrócie pokazuje możliwości tego sprzętu i od razu do czego mogą się niektóre funkcje przydać. Dokonałeś dobrego wyboru pozdrawiam...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych