CO POWINIENEM ZAMONTOWAĆ ABY PRZYSPIESZYĆ IPLUSA MAJĄC MODEM USB OPTION ICON 225? MOŻE POWINIENEM ZMIENIĆ MODEM LUB ZAŁÓŻYĆ JAKĄŚ ANTENKĘ ABY LEPIEJ ODBIERAŁ?
piszemy bez capsa //amd
PRZYSPIESZENIE IPLUSA
Rozpoczęty przez szczur123, 16 mar 2008 20:09
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 marzec 2008 - 20:09
Napisano 31 marzec 2008 - 07:17
CO POWINIENEM ZAMONTOWAĆ ABY PRZYSPIESZYĆ IPLUSA MAJĄC MODEM USB OPTION ICON 225? MOŻE POWINIENEM ZMIENIĆ MODEM LUB ZAŁÓŻYĆ JAKĄŚ ANTENKĘ ABY LEPIEJ ODBIERAŁ?
piszemy bez capsa //amd
Witam!!
Antenka zwiększa jedynie moc sygnału. W programie iPlus powinien byż wskażnik mocy sygnału.
Modem, który posiadasz pracuje w różnych technologiach:
Technologia HSDPA:
Maksymalna prędkość: 7,2 Mb/s
Technologia 3G:
Maksymalna prędkość: 384 kb/s
Technologia EDGE:
Maksymalna prędkość: 236,8 kb/s
Technologia GPRS:
Maksymalna prędkość: 53,6 kb/s
Prawdopodobnie w miejscu w którym go używasz dostępna jest technologia GPRS lub EDGE dlatego tak wolno chodzi Ci internet. Technologia HSDPA jest z tego co mi wiadomo dostępna w Polsce tylko w niektórych miasta, choć mogę się mylić. Zadzwon do Plusa i spytaj się ich jak technologia jest dostępna w Twoim miejscu.
Pozdrawiam
Napisano 09 kwiecień 2008 - 21:43
mam iplusa i na początku myslałem że antenka zwiekszy szybkośc, zresztą tak mi w salonie nagadali. ale niestety, antenka tylko zwiększy sygnał,co pomoże w tym że nie będzie sie rozłanczał internet. wszystko zależy tylko od tego jaki rodzaj technologi będzie odbierał modem. w salonie mówili mi jeszcze że im nowsza wersja menagera tym możliwośc na szybszy internet. też nieprawda:( sprawdziłęm kilka z najnowszych managerów i róznicy nie widać żadnej.
Napisano 22 kwiecień 2008 - 12:03
a jak przyspieszyć NetBox2?????
prosze o szybką odpowiedz na gg 9254141
niezły jest z nim problem rozłancza sie sam
qkurza mnie to !!!!
prosze o szybką odpowiedz na gg 9254141
niezły jest z nim problem rozłancza sie sam
qkurza mnie to !!!!
Napisano 07 grudzień 2008 - 23:06
Jak przyśpieszyć? Zmiencie abonament na lepszy
Napisano 13 styczeń 2009 - 19:14
a ostatnio bawilem sie tym dziadostwem ze tak powiem i nie da rady tego przyspieszyc niestety ... ale z doswiadczenia mowie ze bluuconect jest szybszy poza tym taki internet typu iplus itp sa po to aby wyslac jakas tam poczte i popatrzec np na wiadomosci do tzw szalenstw netowych to te pierdolki nie sa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych