Na poczatku zaczelo sie od tego ze podczas sluchania muzyki ucinalo mi co jakis czas slowa(przycinalo na 2 sec),gdy gralem w cos i sluchalem muzyki dzwiek byl znieksztalcony,to samo bylo jak robilem cos w internecie ,jak siedzialem na team speak to slyszalem znojomych tak samo jak muzyke zamiast miec czysty dziek byl znieksztalcony.Po reinstalacji sterownikow(byly 2 razy reinstalowane i sprawdzone)problem czesciowo znikną,wystepowanie tego bylo troche mniejsze,Po podlaczeniu nowej karty dzwiekowej nie zintegrowanej(ta 1 byla))trzeszczenie prawie ustapila.Trzeszczenie jest dalej jak slucham muzyki i np przegladam poczte,ale zdecydowanie mniejsze.(trzask wystepuje wtedy jak sie cos wczytuje,albo jak cos innego uruchamiam,jak by takie lekkie przeciazenie utrudnialo dawanie czystego dzwieku)Kupilem sluchawki z mikrofonem i slychac w nich buczenie a czasami pykanie.Na team speak podobno jak mowie slychac trzeszczenie(sluchawki maja ok.2 tygodni i nie zawsze jest te pytanie i trzeszczenie )Gdy biore zwieksz wydajnosc mikrofony slychac pisk w skluchawkach,gdy wezme zostawie mikrofon i podlacze glosniki szumu nie ma ale po zwiekszeniu glosnosci prawie na full zaczyna piszczec.?Moge jeszcze dodac ze jak dotykam mikrofonu trzeszczenie jest glosniejsze,a jak dotykam komputera(obudowy)znika ?Co moze byc tego przycztna prosze o jakies rady.
sprzet:
-Inter®Pentium®4 CPU 3.00GHz
-2GB RAM DDR2
-Wczesniej karta dzwiekowa soundmax zintegrowana z plyta glowna ASUS
-teraz jest podlaczona taka :http://i41.tinypic.com/2emk2ld.jpg
-karta dzwiekowa radeon x800GTO
(Komputer byl skladany,ma ponad miesiac)

problem z dzwiekiem
Rozpoczęty przez pawel1519900, 16 mar 2010 15:18
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 marzec 2010 - 15:18
Napisano 19 marzec 2010 - 03:19
Czyli cały czas korzystasz z karty dźwiękowej nie zintegrowanej i cały czas są problemy?
Czy gniazdka z prądem do którego jest podłączony komputer jest uziemione? Składałeś sam ten komputer ? Przyjrzyj się czy płyta główna posiada stopki na których powinna się opierać(leżeć)?Czy w BIOS'ie została wyłączona zintegrowana karta dźwiękowa?
Czy gniazdka z prądem do którego jest podłączony komputer jest uziemione? Składałeś sam ten komputer ? Przyjrzyj się czy płyta główna posiada stopki na których powinna się opierać(leżeć)?Czy w BIOS'ie została wyłączona zintegrowana karta dźwiękowa?
Napisano 20 marzec 2010 - 19:21
Teraz jest podlaczona karta karta niezintegrowana.Ta karta zintegrowana zostala wylaczona w biosie.Komputer mi skladal informatyk.I staram sie znalezc z nim jakies rozwiazanie bo sam nie jest pewny co to moze byc.Gniazdko do ktorej jest podlaczony jest komputer jest uzmiemione.
Moge jeszcze dodac ze problem czesciowo znikna ale jest jeszcze takie cos ze jak mam myszke na pulpicie i nic nie robie tylko rozmawiam jest ok,ale jak w cos wejde i cos robie i w tym momecie tez mowie podobno nie da sie mnie czasami zrozumiec,no i co z tym mikro czemu mi piszczy po zaznaczeniu opcji zwieksz wydajnosc mikrofonu?Podobno slabo mnie tez slychac,chce zaznaczyc ta opcje ale nie da sie wytrzymac.. ten pisk jest zbyt glosny
Moge jeszcze dodac ze problem czesciowo znikna ale jest jeszcze takie cos ze jak mam myszke na pulpicie i nic nie robie tylko rozmawiam jest ok,ale jak w cos wejde i cos robie i w tym momecie tez mowie podobno nie da sie mnie czasami zrozumiec,no i co z tym mikro czemu mi piszczy po zaznaczeniu opcji zwieksz wydajnosc mikrofonu?Podobno slabo mnie tez slychac,chce zaznaczyc ta opcje ale nie da sie wytrzymac.. ten pisk jest zbyt glosny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych