Skocz do zawartości

Zdjęcie

Usunięte sterowniki z pen-driva

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 CAVA

CAVA
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 15 marzec 2010 - 21:03

No więc proszę o pomoc, o ile to możliwe, w naprawieniu mojego pen-driva. Niechcący wykasowałam z niego sterowniki i gdy wkładam go do USB to go nie odnajduje. Pendrive jest z firmy SanDisk, 4GB, CRUZER. Jestem zupełnie zielona w związku z informatyką, więc bardzo proszę o w miarę prostą odpowiedź bez tych wszystkich informatycznych pojęć ;) Z góry dzięki...
  • 0

#2 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 18:18

Też posiadam tego pendriva i firmowe oprogramowanie usunąłem od razu po zakupie ;) To nie jest powód. Spróbuj do innych USB włożyć, ew. do innego komputera...
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#3 CAVA

CAVA
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 17 marzec 2010 - 20:14

Bo to się stało tak... Miałam na tym pendrivie wirusa i go wykasowałam. Mój "mądry" kuzyn osądził, że wykasowałam sterowniki, a teraz sama już nie wiem... To co ja mam zrobić? Nie da się go już odratować?
  • 0

#4 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 17 marzec 2010 - 20:27

Ja jestem pewny, że problem niedziałającego pendriva to nie te sterowniki :(
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#5 CAVA

CAVA
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 18 marzec 2010 - 20:43

Może zaproponujesz mi jakieś rozwiązanie? Co to może być, że nie działa? Bo to nie jest chyba normalne, że od tak sobie nic go nie odczytuje...
  • 0

#6 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 18 marzec 2010 - 20:50

A czy na innych komputerach, ten pendrive działa?
  • 0

#7 CAVA

CAVA
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 19 marzec 2010 - 20:01

Nie, nie działa i nie mam zielonego pojęcia dlaczego.
  • 0

#8 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 19 marzec 2010 - 21:12

Czy system w ogóle reaguje na podłączenie tego sprzętu , dźwiękiem systemowym itp.?
  • 0

#9 CAVA

CAVA
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 20 marzec 2010 - 12:34

Nie, nic takiego się nie dzieje...
  • 0

#10 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 21 marzec 2010 - 00:23

jak podłączysz tego pena to zajrzyj do menedżera urządzeń czy jest tam jakiś znak zapytania lub wykrzyknik przy którymś z urządzeń , ponadto zobacz czy ten program da rade wykryć tego pena.
http://download.chip...ool_176939.html
  • 0

#11 CAVA

CAVA
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 21 marzec 2010 - 14:33

No więc udało mi się odnaleźć tego pena, ale gdy chcę zainstalować nowe sterowniki to wyświetla się komunikat, że nie ma odpowiednich.
  • 0

#12 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 21 marzec 2010 - 15:22

No więc udało mi się odnaleźć tego pena, ale gdy chcę zainstalować nowe sterowniki to wyświetla się komunikat, że nie ma odpowiednich.

Możesz trochę jaśniej opisywać , jak się udało go znależć i jak instalujesz te sterowniki , bo domyślam się że przez menedżer urządzeń i opcja ''aktualizuj sterownik'' ale nie bede się domyślał tylko czekam na jaśniejsze Twoje wypowiedzi.
  • 0

#13 CAVA

CAVA
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 21 marzec 2010 - 16:28

Tak, chciałam je zainstalować przez menadżer urządzeń i potem aktualizuj sterowniki. Zainstaluj oprogramowanie automatycznie. Potem długo, długo szuka i pojawia się komunikat: "Sprzęt nie został zainstalowany, ponieważ kreator nie może odnaleźć wymaganego oprogramowania".
  • 0

#14 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 21 marzec 2010 - 22:44

Czy masz zaznaczoną tą opcje co zakreśliłem na czerwono i czy zainstalowany masz dodatek ze strony Windows Update do prawidłowego działania opcji aktualizacyjnej?
Dołączona grafika
  • 0

#15 Koala

Koala
  • Użytkownicy
  • 218 postów

Napisano 27 marzec 2010 - 23:16

Pobierz ze strony producenta sterowniki... Powinno pomóc, a jak to nie pomoże to pendrive jest widocznie uszkodzony
  • 0

#16 Kamil_K

Kamil_K
  • Redaktorzy
  • 87 postów

Napisano 27 marzec 2010 - 23:38

Albo Windowsowi uszkodziły się sterowniki od pamięci masowych :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych