Jump to content

Photo

jak zainstalowac windowsa po zlozeniu komputera

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 kubacz2

kubacz2
  • Użytkownicy
  • 51 posts

Posted 11 March 2010 - 09:16

witam chcialem sie zapytac czy jest mozliwosc zainstalowania windowsa tego samego na dwoch komputerach? mam orginalnego i jak to zrobic bo skladam sobie kommputer i jak zaczac instalacje tego windowsa
  • 0

#2 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 posts

Posted 11 March 2010 - 15:14

Po prostu wkładasz płytę instalacyjną do napędu, odpalasz i instalujesz. Po instalacji będziesz go musiał w ciągu 30dni aktywować.
  • 0

#3 kubacz2

kubacz2
  • Użytkownicy
  • 51 posts

Posted 11 March 2010 - 15:16

jeszcze takie pytanie mam bo kupilem sobie orginalnego windowsa i mam go juz zainstalowanego na jednym komputerze. czy moge go rowniez zainstalowac na tym co zloze?
  • 0

#4 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 posts

Posted 11 March 2010 - 15:29

Zainstalować możesz, ale będziesz musiał w ciągu 30dni dokonać aktywacji z tym że:
Wersja BOX -jest to pełna wersja, nie wymaga posiadania wcześniejszej wersji systemu. Możesz zainstalować ją i odinstalować dowolna ilość razy na różnych komputerach, jednakże w danym momencie może być zainstalowana tylko na jeden stacji roboczej.
Wersja OEM - jest najtańszą wersją, nie wymaga posiadania wcześniejszej wersji Microsoft Windows. Jedyną różnicą w stosunku do wersji BOX jest to, że w czasie aktywacji jest ona przypisywana na zawsze do komputera na którym jest instalowana, nie można przenieść jej na inna stację roboczą.
  • 0

#5 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 posts
  • LokalizacjaKoszalin

Posted 11 March 2010 - 20:32

Zainstalować możesz, ale będziesz musiał w ciągu 30dni dokonać aktywacji z tym że:
Wersja BOX -jest to pełna wersja, nie wymaga posiadania wcześniejszej wersji systemu. Możesz zainstalować ją i odinstalować dowolna ilość razy na różnych komputerach, jednakże w danym momencie może być zainstalowana tylko na jeden stacji roboczej.
Wersja OEM - jest najtańszą wersją, nie wymaga posiadania wcześniejszej wersji Microsoft Windows. Jedyną różnicą w stosunku do wersji BOX jest to, że w czasie aktywacji jest ona przypisywana na zawsze do komputera na którym jest instalowana, nie można przenieść jej na inna stację roboczą.

A nie przypadkiem jedynie do płyty głównej. Tak coś słyszałem ale nie wiem czy się nie mylę.
  • 0

#6 PCKom

PCKom
  • Użytkownicy
  • 34 posts

Posted 19 March 2010 - 13:07

Możesz zainstalowac Windowsa na dwóch komputerach,tylko musisz mieć dostęp do internetu i aktywować obie wersje w ciągu 30 dni. Nie rejestruj bo inaczej nic z tego nie będzie,tylko aktywacja.
  • 0
PCKOM Sklep Komputerowy - notebooki, laptopy, komputery Kraków

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users