Skocz do zawartości

Zdjęcie

NETBOOK PROMO MINIHT ARM ANYKA 32 BIT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcinek33505

marcinek33505
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 06 marzec 2010 - 10:26

WITAM.
PROSZE O DORADZENIE CZY WARTO ZAKUPIĆNOWEGO NOTEBOOKA PROMO MINIHT ARM ANTYKA CO JEST WART. DODAM ZE POTRZEBUJE GO TYLKO DO INTERNETU NIE ZALEZY MI NA PARAMETRACH I PREDKOSCI ZALEZY MI TYLKO NA INTERNECIE I DOBREJ KARCIE WIFI PO PROSTU TYLKO CZY SIE NIE ZEPSUJE ZA JAKIS CZAS? NAJLEPIEJ JEZELI KTOS MIAL I PRZETESTOWAŁ Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC.
  • 0

#2 PCKom

PCKom
  • Użytkownicy
  • 34 postów

Napisano 19 marzec 2010 - 13:21

Odpowiedź jest prosta: nie warto. Podaj jeszcze kwote za jaką możesz go kupić,ale wydaje mi się ze zdecydowanie lepiej będzie kupić coś do 1000zł z matryca 10.
  • 0
PCKOM Sklep Komputerowy - notebooki, laptopy, komputery Krakw

#3 zenek

zenek
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 17 kwiecień 2010 - 14:33

WITAM.
PROSZE O DORADZENIE CZY WARTO ZAKUPIĆNOWEGO NOTEBOOKA PROMO MINIHT ARM ANTYKA CO JEST WART. DODAM ZE POTRZEBUJE GO TYLKO DO INTERNETU NIE ZALEZY MI NA PARAMETRACH I PREDKOSCI ZALEZY MI TYLKO NA INTERNECIE I DOBREJ KARCIE WIFI PO PROSTU TYLKO CZY SIE NIE ZEPSUJE ZA JAKIS CZAS? NAJLEPIEJ JEZELI KTOS MIAL I PRZETESTOWAŁ Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC.

Trochę więcej informacji, które może ostudzą zapał do kupowania netbooka MiniHT VT8500 z windowsem CE 6.0:
+ To urządzenie posiada procesor ARM, więc nie zainstalujesz na tym windows 95/98/2000/XP/Vista/7/DOS, bo one pracują na architekturze x86, jedyne co można na tym jeszcze zainstalować to Linux-a na architekturę ARM.
+ To urządzenie posiada Windows CE 6.0 i programy pod "zwykłego" windowsa (np. XP) nie będą się na nim uruchamiać
+ To urządzenie posiada procesor ARM VT8500 266MHz (a nie 400MHz jak deklaruje producent)
+ wczytywanie stron www działa ok. 10-20 razy wolniej niż na na komputrze PC.
+ youtube (od 1 kwietnia br) nie wspiera windows CE - nie dziala
+ radio internetowe nie dziala
+ strony z flashem nie dzialaja
+ filmy przypominaja pokaz slajdow
+ brak polskich fontow, polskiej klawiatury (to jest akurat do zrobienia przez program WR-Tools).
+ znalezienie dzialajacych programow pod windows CE jest trudne, czasochlonne (programy windows CE moga byc robione na kilka architektur m.in. x86, ARM, PPC) - oczywiscie na netbooku dzialaja tylko na architekture ARM.
+ windows CE w przeciwienstwie do "normalnych" windowsow (np. XP) nie jest taki sam (to producent sprzetu tak naprawde buduje windowsa i dostosowuje go do swojego sprzetu poprzez tzw. platform builder http://msdn.microsof...y/aa448756.aspx). W zwiazku z tym wystepuje problem z uruchamianiem bardziej zaawansowanych aplikacji ktore wymagaja pelnej funkcjonalnosci windowsa, ale go nie znajduja, bo producent sprzetu stwierdzil, ze sa zbedne (np. Skype - ktorego instalowalem ok. tygodnia, a skoczylo sie na "poprawianiu" pliku Skype.exe w hexedytorze)
+ windows CE na tym netbooku jak i office sa nielegalne (nie maja certyfikatow autentycznosci).
+ po 2 miesiacach uzytkowania netbooka (srednio kilka razy w tygodniu) systemowy debugger \windows\SerialView.exe zwraca mi, ze moja pamiec NANDFlash na ktorej jest zainstalowany windows CE ma Badblocki - czyli moj sprzet generalnie nadaje sie juz do kosza.
Za pieniadze wydane na tego netbooka (ok. 400zl) mozna miec o wiele bardziej funkcjonalnego uzywanego laptopa.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych