Windows 7 - jak oceniacie? Lepszy od Visty, XP?
Napisano 25 luty 2010 - 20:42
Jakie są największe zalety tego systemu, a jakie największe wady, oprócz wymagań sprzętowych? Może jakieś fajne gadżety, nowinki?
Będę wdzięczny za każdą uwagę i odpowiedź.
Napisano 26 luty 2010 - 00:20
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W
Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.
Napisano 26 luty 2010 - 18:32
Bardzo stabilny jest i niema z nim "prawie" żadnych problemów
Napisano 27 luty 2010 - 22:51
Windows 7 lepszy pod względem szybkości,stabilności i wydajności(Jak mówili koledzy wyżej).
Można nazwać że Win7 jest synem XP
Jak to bywa syn młodszy,sprawniejszy
A więc przechodząc do rzeczy Windows7 to jak na razie najlepszy produkt Microsoftu.
Szczególnie polecam
Napisano 03 kwiecień 2010 - 04:46
Napisano 03 kwiecień 2010 - 10:15
Ile razy w XP-ku w czasie normalnego użytkowania wywala Explorer.exe? Mi zdarzało się to na różnych PC-tach z oryginalnym XP-kiem nagminnie, a pod Vistą ani razu od 2 lat. Ponadto XP lubi dokonać autodestrukcji i megazamulenia z czasem i dość często trzeba go instalować na nowo. Moja Vista po 2 latach nieznacznie spowolniła i w chwili wolnego czasu zainstalowałem ją na nowo.
Win7 to praktycznie to samo, co Vista, ale wszyscy się nim podniecają, bo tak ich ustawiły media (na Gazeta.pl od roku przed premierą siódemki nie było dnia bez informacji o cudowności Win7. Oczywiście jest to kolejny Windows, więc jest lepszy i nowocześniejszy od poprzednich i faktycznie zapewnia nieco lepszą wydajność, niż Vista.
Dziękuję za uwagę.
Napisano 03 kwiecień 2010 - 11:09
Napisano 15 maj 2010 - 19:13
- Ten komputer wykona za pana polowe pracy!
- W takim razie biore dwa.
Napisano 15 maj 2010 - 22:09
Wszystkie zawieszenia i zamuły są spowodowane tylko i wyłącznie przez użytkownika ,nie ma to znaczenia czy Windows 3.1 czy Windows 7 trzeba po prostu umieć się posługiwać komputerem i system , a nie pchać w niego co popadnie , a później mówić że system jest głupi i beznadziejny bo się zawiesza i takie opinie puszcza jeszcze w obieg gdzie kolejny pseudo komputerowiec to podchwytuje bo tak samo mu się dzieje z kompem tylko i wyłącznie z jego winy i rozgłasza kolejną opinie temu podobną i znajduję się setki a nawet tysiące takich pseudo fachowców którzy robią to samo i dany system dostaje w plecy , a że Windows 7 jest młodym systemem to na takie opinie pseudo komputerowców wystarczy poczekać , a sami zobaczycie , że nie długo zacznie się roić od takich opinii o Windows 7 , tak samo jak było z każdym systemem.Nie zamula, nie zawiesza się,
Napisano 10 lipiec 2010 - 17:52
Często jest tak, że to jakiś program bądź środowisko sprzętowe (np. mało RAMu) są sprawcami ale spotkałem się z przypadkami gdzie podczas standardowego surfowania po komputerze doszło do sprzecznego działania tj. nieprawidłowe polecenia systemowe i bach, bluescreen. Tu użytkownik nie miał wpływu na to
Co do Visty... Ciekawym przykładem jest nasza biblioteka szkolna. Na 15 komputerów z Vistą na 14 są problemy wydajnościowe (zwłaszcza, że jakiś baran z UE przysłał szkole komputery 1 GB RAMu z Vistą). Ten jeden komputer to sprzęt bibliotekarki tyle, że z niego nie korzysta
W mojej karierze komputerogrzebacza spotkałem się z wieloma komputerami z Vistą i wyciągając średnią ocenę o tym systemie polecam właśnie zrobić formata i zainstalowac siódemkę.
Wracając do tematu Win7 jest ostatnią deską ratunku dla Microsoftu. Gdyby wydali Vistę 2 to ludzie masowo zaczęliby się przesiadać na Linuxa, MACi itd.
Natomiast faktycznie systemik świetny, nie ma z nim większych problemów
Napisano 08 sierpień 2010 - 18:06
-Michał
Napisano 08 sierpień 2010 - 23:54
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W
Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.
Napisano 27 wrzesień 2010 - 22:30
Napisano 28 wrzesień 2010 - 19:28
Windows 7 chyba najlepszy z obecnych (dostępnych) na rynku z systemów operacyjnych.
Vista, nawet nie oceniam.
XP bardzo dobry system, czym się różni od W7 wyglądem i możliwościami.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych