Hej.
Chce kupić netbooka Asus Eee 1005HA. Czy ktoś może przedstawić opinię na jego temat? Najlepiej jakby to był użytkownik tego modelu...
Trochę o nim czytałem i prawie wszędzie powtarzają się te same uwagi, czyli zamontowanej lustrzanej matrycy i dosyć głośnej pracy układu chłodzenia. Czy to prawda?
Ewentualnie jak nie Asus to może macie sprawdzony jakiś inny dobry sprzęt?
Asus Eee PC 1005HA - komentarz
Rozpoczęty przez guci_smyk, 17 lut 2010 01:56
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 luty 2010 - 01:56
Napisano 17 luty 2010 - 09:46
Hej. Tak z tą matrycą jest prawda. Praktycznie nie da się na niej pracować na zewnątrz – widzisz na niej wszystko tylko nie to co jest wyświetlane, więc za to minus. A co do pracy układu chłodzenia to nie odczuwam jakiegoś specjalnego hałasu – ot zwyczajnie działa.
Ja jak kupowałem swój sprzet to wybierałem między właśnie tym Asusem o którym ty pisałeś i MSI Wind U100. Wadą akurat tego rodzaju jest to że jest on biały i szybko można go zapaskudzić ale jest też chyba ta sama wersja w czarnym kolorze. Zaletą tego netbooka jest większa matryca 10,2 więc większa od modeli Eee PC no i w porównaniu z Asusem nie jest błyszcząca tylko matowa.
Rozejrzyj się jeszcze za Acerem może tam znajdziesz coś co będzie ci odpowiadało bardziej niż Asus czy MSI.
Ja jak kupowałem swój sprzet to wybierałem między właśnie tym Asusem o którym ty pisałeś i MSI Wind U100. Wadą akurat tego rodzaju jest to że jest on biały i szybko można go zapaskudzić ale jest też chyba ta sama wersja w czarnym kolorze. Zaletą tego netbooka jest większa matryca 10,2 więc większa od modeli Eee PC no i w porównaniu z Asusem nie jest błyszcząca tylko matowa.
Rozejrzyj się jeszcze za Acerem może tam znajdziesz coś co będzie ci odpowiadało bardziej niż Asus czy MSI.
Napisano 18 luty 2010 - 20:00
Ja bym Ci proponował poszperać za modelem 1001HA, który to jest sprzętowo identyczny, a ma dłużej trzymająca baterię. Jeśli chodzi o opinie, to trochę obcowałem z tymi sprzętami, bo sam się przymierzam do jego zakupu i generalnie powiem tak. Do sprawdzania poczty, pisania maili, pracy na pakiecie Office, do neta itp. to sprzęcik fajny bo super mobilny. Wkładasz sobie go w pokrowcu w plecak, torbę etc i idziesz gdzie chcesz. Jest lekki i poręczny, bateria trzyma długo - model który testowałem działał na niej 5-6h działając własnie w warunkach pracy biurowej z włączonym WiFi.
Swoją drogą, jakiś czas temu do tych Asusików dawali firmowe pokrowce, a ostatnio gdzieś czytałem, że do tych nowszych modeli już ich nie dają i trzeba za nie osobno bulić ;/ Ktoś się orientuje czy teraz z modelem 1001HA dają pokrowiec na niego czy nie? Z góry dzięki za odp.
Swoją drogą, jakiś czas temu do tych Asusików dawali firmowe pokrowce, a ostatnio gdzieś czytałem, że do tych nowszych modeli już ich nie dają i trzeba za nie osobno bulić ;/ Ktoś się orientuje czy teraz z modelem 1001HA dają pokrowiec na niego czy nie? Z góry dzięki za odp.
Napisano 19 luty 2010 - 21:43
Dobre pytanie. Napewno do wcześniejszych modeli ( np. 1000H ) pokrowiec dodawany był w standardzie, podobnie w przypadku Acerów. Z ciekawości wlazłem na stronki kilku sklepów komputerowych i z opisu sprzętu nie wynika jasno czy etui jest w zestawie czy też nie. Jeśli jednak nie ma to nieporozumienie, obniżają ceny, ładują lepszy osprzęt a nie dodają tak podstawowej rzeczy jak pokrowiec ( de facto taki oryginalny gadżecik kosztuje na allegro ok. 60 zł(!) ), paranoja
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych