Skocz do zawartości

Zdjęcie

Asus Eee PC 1005HA - komentarz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 guci_smyk

guci_smyk
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 17 luty 2010 - 01:56

Hej.
Chce kupić netbooka Asus Eee 1005HA. Czy ktoś może przedstawić opinię na jego temat? Najlepiej jakby to był użytkownik tego modelu...
Trochę o nim czytałem i prawie wszędzie powtarzają się te same uwagi, czyli zamontowanej lustrzanej matrycy i dosyć głośnej pracy układu chłodzenia. Czy to prawda?
Ewentualnie jak nie Asus to może macie sprawdzony jakiś inny dobry sprzęt?
  • 0

#2 scunxx

scunxx
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 17 luty 2010 - 09:46

Hej. Tak z tą matrycą jest prawda. Praktycznie nie da się na niej pracować na zewnątrz – widzisz na niej wszystko tylko nie to co jest wyświetlane, więc za to minus. A co do pracy układu chłodzenia to nie odczuwam jakiegoś specjalnego hałasu – ot zwyczajnie działa.

Ja jak kupowałem swój sprzet to wybierałem między właśnie tym Asusem o którym ty pisałeś i MSI Wind U100. Wadą akurat tego rodzaju jest to że jest on biały i szybko można go zapaskudzić ale jest też chyba ta sama wersja w czarnym kolorze. Zaletą tego netbooka jest większa matryca 10,2 więc większa od modeli Eee PC no i w porównaniu z Asusem nie jest błyszcząca tylko matowa.

Rozejrzyj się jeszcze za Acerem może tam znajdziesz coś co będzie ci odpowiadało bardziej niż Asus czy MSI.
  • 0

#3 bizco

bizco
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 18 luty 2010 - 20:00

Ja bym Ci proponował poszperać za modelem 1001HA, który to jest sprzętowo identyczny, a ma dłużej trzymająca baterię. Jeśli chodzi o opinie, to trochę obcowałem z tymi sprzętami, bo sam się przymierzam do jego zakupu i generalnie powiem tak. Do sprawdzania poczty, pisania maili, pracy na pakiecie Office, do neta itp. to sprzęcik fajny bo super mobilny. Wkładasz sobie go w pokrowcu w plecak, torbę etc i idziesz gdzie chcesz. Jest lekki i poręczny, bateria trzyma długo - model który testowałem działał na niej 5-6h działając własnie w warunkach pracy biurowej z włączonym WiFi.

Swoją drogą, jakiś czas temu do tych Asusików dawali firmowe pokrowce, a ostatnio gdzieś czytałem, że do tych nowszych modeli już ich nie dają i trzeba za nie osobno bulić ;/ Ktoś się orientuje czy teraz z modelem 1001HA dają pokrowiec na niego czy nie? Z góry dzięki za odp.
  • 0

#4 Mnich_Tomek

Mnich_Tomek
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 19 luty 2010 - 21:43

Dobre pytanie. Napewno do wcześniejszych modeli ( np. 1000H ) pokrowiec dodawany był w standardzie, podobnie w przypadku Acerów. Z ciekawości wlazłem na stronki kilku sklepów komputerowych i z opisu sprzętu nie wynika jasno czy etui jest w zestawie czy też nie. Jeśli jednak nie ma to nieporozumienie, obniżają ceny, ładują lepszy osprzęt a nie dodają tak podstawowej rzeczy jak pokrowiec ( de facto taki oryginalny gadżecik kosztuje na allegro ok. 60 zł(!) ), paranoja
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych