witam. Szukam dobrego sprzętu, który będzie służył...hmmm krótko mówią co wszystkiego:-). I mocno zastanawiam się nad HP ProBook 6540b
Generalnie nie mam do niego zastrzeżeń z wyjątkiem karty graficznej. Jest tam ATI Mobility Radeon HD4550 i wyczytałem, że jest to co najmniej średniej klasy karta jak na ogólną cenę laptopa (ponad 3500 zł). Ja lubie sobie pograć i nie wiem czy karta pociągnie na wysokich detalach i rozdzielczości?
Może mi ktoś pomóc?? Ewentualnie zaproponować coś w zamian?
Z góry dzięki;-)
HP ProBook 6540b -- warto?
Rozpoczęty przez robertw, 16 lut 2010 14:36
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 luty 2010 - 14:36
Napisano 16 luty 2010 - 15:53
zacznijmy od tego,że HP to dobra i sprawdzona firma wiec ogólnie wybór laptopa tej marki to juz duży plus. Druga sparwa to wydajność. Z tego co widze ma szybki procesor i dużo pamieci ram. Natomiast karta graficzna może i nie jest najlepsza,ale uwierz mi,że solidna i nie zawiedziesz się na niej-po prostu większośc z nowych gier pójdzie Ci na full detalach.
PCKOM Sklep Komputerowy - notebooki, laptopy, komputery Kraków
Napisano 16 luty 2010 - 16:00
HP którego wskazałeś jest bardziej biznesowy niż multimedialny (ze względu właśnie na grafę, choć pozostałe bebechy są naprawdę fajne), poszperaj za czymś takim prockiem/pamięciami/dyskiem, ale z kartą graficzną GF 2xxM lub jeszcze lepiej 3xxM. Radek ten w tym probooku nie jest zły, ale to starsza generacja kart niż te GF'y.
W kwestii samej marki, no to nie ma się do czego oczywiście przyczepić, no może poza tym, że HP robi teraz laptopy, które lepiej wyglądają kiedy się ich nie dotyka Ze względu na to, że wszystko tam jest błyszczące :-) Na całe szczęście seria probook troszkę lepiej pod tym kątem wychodzi niż pavilion.
W kwestii samej marki, no to nie ma się do czego oczywiście przyczepić, no może poza tym, że HP robi teraz laptopy, które lepiej wyglądają kiedy się ich nie dotyka Ze względu na to, że wszystko tam jest błyszczące :-) Na całe szczęście seria probook troszkę lepiej pod tym kątem wychodzi niż pavilion.
Napisano 16 luty 2010 - 16:08
Dodam jeszcze,ze Hp bardzo szybko się nagrzewają i niestety bateria trzyma maks godzine,półtorej w zależności od modelu.
PCKOM Sklep Komputerowy - notebooki, laptopy, komputery Kraków
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych