Jump to content

Photo

HP ProBook 6540b -- warto?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 robertw

robertw
  • Użytkownicy
  • 9 posts

Posted 16 February 2010 - 14:36

witam. Szukam dobrego sprzętu, który będzie służył...hmmm krótko mówią co wszystkiego:-). I mocno zastanawiam się nad HP ProBook 6540b
Generalnie nie mam do niego zastrzeżeń z wyjątkiem karty graficznej. Jest tam ATI Mobility Radeon HD4550 i wyczytałem, że jest to co najmniej średniej klasy karta jak na ogólną cenę laptopa (ponad 3500 zł). Ja lubie sobie pograć i nie wiem czy karta pociągnie na wysokich detalach i rozdzielczości?

Może mi ktoś pomóc?? Ewentualnie zaproponować coś w zamian?

Z góry dzięki;-)
  • 0

#2 Richter

Richter
  • Użytkownicy
  • 178 posts

Posted 16 February 2010 - 15:14

LINK
  • 0

#3 PCKom

PCKom
  • Użytkownicy
  • 34 posts

Posted 16 February 2010 - 15:53

zacznijmy od tego,że HP to dobra i sprawdzona firma wiec ogólnie wybór laptopa tej marki to juz duży plus. Druga sparwa to wydajność. Z tego co widze ma szybki procesor i dużo pamieci ram. Natomiast karta graficzna może i nie jest najlepsza,ale uwierz mi,że solidna i nie zawiedziesz się na niej-po prostu większośc z nowych gier pójdzie Ci na full detalach.
  • 0
PCKOM Sklep Komputerowy - notebooki, laptopy, komputery Kraków

#4 bizco

bizco
  • Użytkownicy
  • 6 posts

Posted 16 February 2010 - 16:00

HP którego wskazałeś jest bardziej biznesowy niż multimedialny (ze względu właśnie na grafę, choć pozostałe bebechy są naprawdę fajne), poszperaj za czymś takim prockiem/pamięciami/dyskiem, ale z kartą graficzną GF 2xxM lub jeszcze lepiej 3xxM. Radek ten w tym probooku nie jest zły, ale to starsza generacja kart niż te GF'y.

W kwestii samej marki, no to nie ma się do czego oczywiście przyczepić, no może poza tym, że HP robi teraz laptopy, które lepiej wyglądają kiedy się ich nie dotyka :D Ze względu na to, że wszystko tam jest błyszczące :-) Na całe szczęście seria probook troszkę lepiej pod tym kątem wychodzi niż pavilion.
  • 0

#5 PCKom

PCKom
  • Użytkownicy
  • 34 posts

Posted 16 February 2010 - 16:08

Dodam jeszcze,ze Hp bardzo szybko się nagrzewają i niestety bateria trzyma maks godzine,półtorej w zależności od modelu.
  • 0
PCKOM Sklep Komputerowy - notebooki, laptopy, komputery Kraków

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users