Witam. Podczas grania na kompie nagle została przerwana dostawa prądu. Gdy włączyli prąd uruchomiłem komputer. Wszystko szło ładnie, pokazał się napis windows xp i obok powinno ukazać się konto użytkownika. Niestety nie pokazało się i nie mogę się zalogować do systemu. Próbowałem uruchomić system z ostatnią poprawną konfiguracją, później w trybie awaryjnym i nic z tego nie wyszło. Nie mam więcej pomysłów, jestem zwykłym użytkownikiem i nie znam się specjalnie na komputerach. Proszę Was o pomoc.
XP po odcięciu zasilania
Rozpoczęty przez slawekag4, 12 lut 2010 21:49
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 luty 2010 - 21:49
Napisano 12 luty 2010 - 22:46
Na jakim etapie komputer staje? Wyłącza się ? Prosze o więcej detali.
Podaj markę zasilacza.
Podaj markę zasilacza.
Napisano 12 luty 2010 - 22:57
Zasilacz Modecom 350W. Staje w momencie gdy powinno się pojawić moje konto użytkownika w które muszę kliknąć, żeby się zalogować. W ogóle to konto się nie pojawia tylko ten napis windows xp home...z niebieskim tłem. poruszam myszką i kursor na monitorze się porusza, tak to wygląda jakby się zawieszał w tym momencie.
Napisano 12 luty 2010 - 23:40
Można wejśc do biosu? Pobierz Linuxa Live CD ze strony Ubuntu. Odpal go i sprawdź czy możesz przeglądać dyski, jak nic nie będzie to znaczy że dysk się spalił.. ale równie dobrze może być to wina zasilacza.
Napisano 13 luty 2010 - 13:36
Na ctrl+alt+delete nie ma żadnej reakcji. Może zrobić reinstalke systemu...Tylko potrzebowałbym jakiś poradnik jak zainstalować XP. Pojawiało się coś o pliku, wpisie rejestru-że odzyskano poprawnie, ale teraz już się nie pojawia. Tak to wygląda jakby coś się działo z oprogramowaniem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych