Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pompa ciepła do domu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 wolski

wolski
  • Użytkownicy
  • 1065 postów

Napisano 26 kwiecień 2023 - 18:21

Dokładnie takie rozwiązanie na ten moment mnie najbardziej interesuje i chcę jeszcze powiedzieć, że dość długo zastanawiam się nad wyborem właściwego producenta. Na samym początku stawiałem na rozwiązania z firmy Kaisai ale w sumie coś mi ewidentnie tam nie pasowało. W końcu po prostu wybrałem całkowicie inne urządzenie.

• 0

#2 Hubik33

Hubik33
  • Użytkownicy
  • 403 postów

Napisano 05 maj 2023 - 08:27

W przypadku kiedy chcesz poznać najlepsze sposoby na zmniejszenie rachunków za prąd związane z pompą ciepła to możesz w takim razie sprawdzić artykuł https://remont.biz.p...-pompie-ciepla/ z którego przede wszystkim dowiecie się tam, jakie taryfy prądu są najlepsze do wykorzystania w połączeniu z pompą ciepła, jak zmniejszyć zużycie prądu oraz jakie korzyści przynosi stosowanie tych rozwiązań. Nie czekaj, no i koniecznie dajcie znać na jakie rozwiązania się ostatecznie zdecydowaliście. Pozdrawiam serdecznie!

• 0

#3 czapkens

czapkens
  • Użytkownicy
  • 99 postów

Napisano 29 wrzesień 2025 - 13:51

Trochę w tym siedzę, więc dorzucę swoje trzy grosze: przy modernizacji na grzejnikach ważniejsza bywa stabilność i temperatura zasilania niż sama moc na papierze. Bufor i dobrze ustawiona krzywa grzewcza dają spokojniejszą pracę. Do porównania serii pomp zaglądnijcie na https://www.aiwa.pl/ i zestawcie moce z realnym OZC. Wolicie iść w jedną większą jednostkę czy rozważacie kaskadę?

• 0

#4 marek448

marek448
  • Użytkownicy
  • 525 postów

Napisano 17 październik 2025 - 17:52

Z jakiej formy ogrzewania korzystacie i dlaczego?

Hurtownia porcelany

• 0

#5 miarewt

miarewt
  • Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 18 listopad 2025 - 20:23

Pompa ciepła to urządzenie, które pobiera energię cieplną z otoczenia (ziemi, powietrza lub wody) i przekształca ją w ciepło użyteczne do ogrzewania domu oraz podgrzewania wody użytkowej. W skrócie – działa jak odwrócona lodówka: zamiast zabierać ciepło z lodówki, zabiera ciepło z zewnątrz i wprowadza je do domu.

• 0

#6 drement

drement
  • Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 18 listopad 2025 - 20:31

Planujesz odświeżenie swojego domu lub potrzebujesz uzupełnić podstawowe artykuły gospodarstwa domowego? Carrefour to miejsce, które warto odwiedzić! Co więcej,  aktualna gazetka carrefour promocyjna pozwalają dokładnie zaplanować zakupy, sprawdzając, które produkty są teraz w najkorzystniejszej cenie. Warto więc przed wizytą w sklepie zajrzeć do najnowszej gazetki – to prosty sposób na oszczędność i mądre zarządzanie domowym budżetem.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych