Jump to content

Photo

Kuchania japońska

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 tert

tert
  • Użytkownicy
  • 352 posts

Posted 09 February 2018 - 13:12

Ktoś lubi potrawy japońskie? 
Próbowaliście może samodzielnie przygotowac sushi?

• 0

#2 irk39

irk39
  • Użytkownicy
  • 343 posts

Posted 09 February 2018 - 14:21

Sushi jeszcze nie próbowałem.Chociaż się do tego przymeirzam ponieważ bardzo lubię i szczerze powiedziawszy to fortunę wydałem juz w restauracjach ( raz na dwa tygodnie lubimy się z dziewczyną wybrać na jakiś zestawik, teraz na walentynki chcemy czegoś takiego sobie spróbować).

Za to ugotowałem ostatnio ramen. I smakował mi chyba bardizej niż nasz polski rosół chociaż składniki i proces przygotowania sa podobne. Swoją drogą to wszyscy myślą,że kuchnia japońska to jedynie sushi. Ale skłąda się z wielu potraw.Poczytasz sobie o tym tutaj

• 0

#3 superNorbert

superNorbert
  • Użytkownicy
  • 20 posts

Posted 20 February 2018 - 15:47

Właśnie chyba jest to mało popularna kuchnia przynajmniej u nas w Polsce i faktycznie większość osób zna jedynie sushi. Przyznaje szczerze, że sam nic więcej nie próbowałem, bo szczerze mówiąc nie przekonują mnie do siebie te potrawy. Kilka razy nawet rozważaliśmy nad zjedzeniem  jakiejś kolacji w tego typu restauracji, ale zawsze zmienialiśmy albo na coś greckiego, włoskiego albo gruzińskiego. 

• 0

#4 DobraZnajoma

DobraZnajoma
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 23 February 2018 - 15:43

Ja się całkowicie zgadzam z moim poprzednikiem. Nic dodać, nic ująć...

• 0

#5 Afidoa

Afidoa
  • Użytkownicy
  • 260 posts

Posted 14 December 2022 - 09:12

Uwielbiam kuchnię japońską. Nawet nauczyłam się przyrządzać sushi. Może nie jest tak wspaniałe jak te serwowane w restauracji https://www.hashisushi.pl/ , ale rodzina i przyjaciele bardzo chwalą. Bardzo chętnie wzięłabym udział w jakimś kursie czy warsztatach doszkalających w tej dziedzinie. Może możecie coś podpowiedzieć? Najchętniej online lub właśnie w okolicach Gdańska. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users