Jump to content

Photo

Pożyczka w banku czy parabanku?

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 XRumer358

XRumer358
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 16 January 2018 - 19:00

Co lepsze, pożyczka w banku czy innej instytucji finansowej? Skoro najlepsze są pożyczki bankowe, to czemu parabanki zyskują na zainteresowaniu? 

• 0

#2 irk39

irk39
  • Użytkownicy
  • 343 posts

Posted 14 February 2018 - 13:03

Dlaczego parabanki są tak popularne? Z kilku powodów:

wzięcie pożyczki jest o wiele łatwiejsze nż w banku

najczęściej masz kasę jeszcze tego samego dnia

Poza tym może się okazac,że cenowo będzie to bardziej opłacalna opcja ( piszę tutaj  o promocjach pierwszych pozyczek w gratisie, ktore ma praktycznie kazda wieksza firma....).

Takie oferty moiżna sobie porównać na tej stronie

http://finanovacash.pl/

• 0

#3 nielot

nielot
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 19 February 2018 - 18:32

Z doświadczenia wiem, że szybkie pożyczki przynoszą wiele problemów. Warto przed pobraniem takiej dobrze się nad tym zastanowić.

• 0

#4 superNorbert

superNorbert
  • Użytkownicy
  • 20 posts

Posted 20 February 2018 - 15:42

Najlepiej w ogóle unikać pożyczek i wszelkiego rodzaju kredytów. Faktycznie jeśli dostaje się pieniądze może to budzić pewne wątpliwości i lepiej sprawdzić czy nie ma tam żadnych haczyków. W sumie jeszcze nie miałem okazji korzystać z usług parabanku, więc też mi się ciężko odnieść do konkretnego przypadku. 

• 0

#5 mpire

mpire
  • Użytkownicy
  • 338 posts

Posted 20 March 2018 - 19:54

Ciekawym rozwiązanie jest również szybka pożyczka bez rejestrów w Concash - to pożyczka prywatna, której spłatę można rozłożyć nawet na kilka lat! Jak dla mnie, jest bezkonkurencyjna! Żal nie skorzystać!

• 0

#6 Adria

Adria
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 09 April 2018 - 11:32

Patrząc po tym co spotkało firmę kredyty chwilówki obstawiałabym albo bank albo naprawdę solidne firmy pożyczkowe :)

• 0

#7 Vito88

Vito88
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 10 April 2018 - 16:40

Zerknij sobie choćby na te chwilówki :) Moim zdaniem jest tam z czego wybierać :)

• 0

#8 Marynia11

Marynia11
  • Użytkownicy
  • 18 posts

Posted 12 April 2018 - 16:01

Parabanki to jedno wielkie naciąganie ludzi. Kto wierzy, że dostanie pożyczkę bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów? Coś takiego nie istnieje, one z tego się utrzymują i każda pożyczka musi przynieść zysk. Pożyczka w banku jest bezpieczniejsza. Co z tego, że RRSO 0% jak pożyczasz 2000 zł, dostaniesz powiedzmy 1500 zł, bo jakieś tam koszty sobie wyliczą a oddajesz 2000 zł? 500 zł są do przodu. Nauczcie się liczyć to sami zobaczycie jakie te parabanki maja śmieciowe oferty. Albo hasło, spłać w 30 dni a nie poniesiesz kosztów. Skoro jestem na tyle zdesperowany, że decyduje się na parabank a nie bank to z czego zwrócę w przeciągu miesiąca pieniądze? 

• 0

#9 tert

tert
  • Użytkownicy
  • 352 posts

Posted 19 April 2018 - 07:25

Jesli jest możliwość wzięcia kredytu w banku to polecam brać w banku

oprocentowanie jest korzystniejsze

niższe prowizje

w przypadku ewentualnych problemów ze spłatą o wiele łatwiej jest również z bankiem negocjować ( na przykład o przedłużenie terminu spłaty .....)

Jesli jednak zastanawiacie się tak bardzo nad chwilówką to odsyłam do tego tematu: http://www.forum-kre...owod-57568.html  Jest tutaj opisane jak wziąc kredyt bez zaświadczeń. I na co zwrócić uwagę przy braniu takiej właśnie pożyczki.

• 0

#10 kaszub

kaszub
  • Użytkownicy
  • 52 posts

Posted 04 May 2018 - 19:23

Jest oczywiste że najlepsze warunki oferują banki. Przykładem niech będzie Raiffeisen Polbank który ma nieoprocentowaną pożyczkę na 2 lata. pożyczając 4 tys oddać trzeba 120. Ta końcówka to prowizja bankowa. Teraz niech ktoś weźmie chwilówkę na 2 lata to będzie musiał oddać 2 razy tyle.

• 0

#11 starr

starr
  • Użytkownicy
  • 59 posts

Posted 23 May 2018 - 16:37

A ja wam powiem że powinniście zapoznać się z ofertą w kredyt123 opinie . Bo oferują nie tylko dogodne warunki ale i wysokie kwoty kredytowania. Formalności ograniczone są do minimum , wstępną decyzje podejmują już w 5 min. Możecie także zapoznać się z opiniami zadowolonych klientów. 

• 0

#12 qaradapa

qaradapa
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 23 May 2018 - 18:12

Lepiej w banku, parabanki to bardzo niepewne instytucje.

• 0

#13 krucza

krucza
  • Użytkownicy
  • 9 posts

Posted 28 May 2018 - 21:12

Podzielam zdanie,że tylko bank. Niestety kiedyś skuszona szybkimi pieniędzmi wzięłąm taką  szybką pożyczkę i później bardzo pożałowałam. Zdarzyło się tak, że nie miałam środków na jej spłatę a dług był coraz większy.Zaczęłam szukać w necie pomocy i trafiłam na 

https://habzafinanse.com.pl/ gdzie pomogli mi przygotować wniosek i negocjowali w moim imieniu.
  • 0

#14 isabela

isabela
  • Użytkownicy
  • 1024 posts

Posted 04 October 2018 - 13:46

Moim zdaniem najważniejsze jest podjąć świadomie decyzje o zaciągnięciu pożyczki online czy kredytu. Ja miałam naprawdę spory dylemat podczas kupowania na raty produktów i w dużej mierze moje wątpliwości rozwiał artykuł na blogu https://zadaniedlapo...ie-czy-pulapka/ . Przeczytajcie sobie go koniecznie ! Polecam również śledzić zamieszczane wpisy, bo są moim zdaniem naprawdę merytoryczne i pomocne w problemach ;) 

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users