Skocz do zawartości

Zdjęcie

Monitor do 800-850

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 postów
  • Lokalizacja404

Napisano 29 listopad 2009 - 00:06

Witam, rozglądam się za monitorem dla brata. Przedział cenowy to 800-850 zł. Ma to być monitor - naturalnie rzecz biorąc - LCD 21-22" i wyżej. Jakoś dziwnym trafem uparłem się, że chcę Samsunga. Jeżeli chodzi o monitory i telewizory LCD to ufam tej firmie. Przez jakiś czas moją uwagę przykuł produkt LG (niestety modelu nie pamiętam a jestem na tyle rozleniwiony, że nie chce mi się szukać ;D ) jednak po naradzie z kolegą okazje się, że to jeszcze nie to. Gwarancja jednego miesiąca na martwe pixele mnie nie przekonuje, bo jak monitor będzie dobry to i mróweczek nie powinienem zobaczyć :D Zapomniałem dodać wcześniej, że najlepiej, by monitor miał wejście DVI/HDMI - VGA opcjonalnie, z dużym naciskiem na DVI i aby to jednak był samsung :D Jeśli chodzi o proporcje ekranu to 16:10, 16:9.

Czekam na propozycje i pozdrawiam.

PS: Raczej nie przekonacie mnie do innych producentów.
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

#2 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 29 listopad 2009 - 10:59

A przekonamy Cię do wydania o 400zł więcej :D? Pewnie nie, chociaż jak przeczytasz lada dzień recenzję monitora Samsung XL2370, który testował u nas gekon, to może zmienisz zdanie. Model ten również pracował u mnie przez pewien czas i co mogę powiedzieć: ;D :D :D

W cenie w której szukasz to z wbudowanym TV jest ciekawy model 2033HD.
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#3 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 postów
  • Lokalizacja404

Napisano 29 listopad 2009 - 17:55

No właśnie sprawa dokładniej wygląda tak, że brat ma przeznaczone na monitor max 850 zł bo ma też inne wydatki ;D A co do tunera to jest on raczej zbędny :D

A co powiecie na coś typu tego: http://www.allegro.p...0000_1_wwa.html ??

Postaram się wykombinować, żeby ta Pani kurier (co tam jej zdjęcie jest w aukcji) przyjechała do wujka Duatha :D
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

#4 aim92

aim92
  • Użytkownicy
  • 1502 postów

Napisano 29 listopad 2009 - 18:09

bdb lcd.
  • 0

#5 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 29 listopad 2009 - 21:49

A co powiecie na coś typu tego: http://www.allegro.p...0000_1_wwa.html ??

Parametry super, czytałeś może jakiś jego test?
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#6 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 postów
  • Lokalizacja404

Napisano 30 listopad 2009 - 00:01

Szczerze mówiąc to nie :D. Przejrzałem kilka ofert. Firmę Samsung jeżeli chodzi o monitory uważam za solidną i myślę, że w rzeczywistości parametry techniczne nie odstają za bardzo od tego co podaje producent ;D Ale fakt, muszę przeglądnąć jego testy, choć to będzie monitor dla niezbyt wymagającej osoby :D - mam nadzieję, że mój brat nie będzie przeglądał tego wątku :D
  • 0

Duath

#7 gekon

gekon
  • Użytkownicy
  • 73 postów

Napisano 02 grudzień 2009 - 10:13

A przekonamy Cię do wydania o 400zł więcej ;)? Pewnie nie, chociaż jak przeczytasz lada dzień recenzję monitora Samsung XL2370, który testował u nas gekon, to może zmienisz zdanie. Model ten również pracował u mnie przez pewien czas i co mogę powiedzieć: :cry: :cry: :cry:

W cenie w której szukasz to z wbudowanym TV jest ciekawy model 2033HD.

Witam!
Co do XL2370 to w dniu dzisiejszym warto dołożyć te kilkaset złotych i cieszyć się naprawdę bardzo dobrą jakością, zarówno wykonania jak i obrazu. Ten Samsung zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Jak na domowe warunki (gry, filmy, internet) byłby to znakomity wybór, a wiadomo przecież, że monitora nie kupuje się na rok czy dwa. Warto przemyśleć swoją decyzje by później nie żałować. Więcej o XL2370 będziecie mogli przeczytać w jego teście, który niedługo zostanie opublikowany na łamach PCFoster.pl
Pozdrawiam
  • 0
Everybody lies...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych