zawsze taką opcję możesz wyłączyć w przeglądarce... niech Cię nie wyręcza ten Twój antywirusek:)
phishing
Started by brokk, 18 Nov 2009 07:15
28 replies to this topic
Posted 06 December 2009 - 21:12
Posted 08 December 2009 - 22:52
aż tak na niego nie licze. zawsze się znajdzie coś lepszego niż AV. jeszcze nie wymyslono programu którego nie da się oszukać
Posted 10 December 2009 - 22:11
na dzień dzisiejszy najskuteczniejsza ochrona przed zagrożeniem to brak dostępu do netu oraz full legal soft:)
Posted 11 December 2009 - 22:24
jak nie masz dosepu do sieci to poco ci AV. w tych czasach jest ona nie potrzebna
Posted 14 December 2009 - 21:06
a np po to gdy przyjdzie ktoś z zarażonym pendrivem do mnie:)
Posted 23 December 2009 - 22:07
mało prawdopodobne, ludzie teraz dbaja o to zeby nie mieli zadnych wariatow
Posted 05 April 2010 - 21:42
ja mam w FSie funkcj ochronz przed phishingiem i jak narazie nic mi sie nie stalo zlego hasla bezpieczne a tak na serio to ja jakos nie zyje w strachu, ze zaraz ktos mi sie wlamie i mi wykryje hasla. niby sie zdarza ale zadko i jest to raczej nagonka programow AV...
Posted 06 April 2010 - 20:43
nie tyle programów, ile ich twórców tak samo 90 % wirusów tworzą firmy od antywirusów, żeby poprostu mieć po co istnieć... to się ukrywa, ale taka jest prawda. mogliby się za to wziąć.. a jeśli chodzi o F-Secure'a to rzeczywiście ma taką funkcję i chyba dobrze się spisuje. pare razy mi uratowała dupsko
Posted 07 May 2010 - 07:00
Sam kiedyś spotkałem się ze stronką fishingową banku i to całkowicie przypadkiem. Zatkało mnie. Stronka za kilka dni przestała istnieć. Było to ciekawe doświadczenie, bo ja mam takie przyzwyczajenie z kryptografii żeby sprawdzać czy działa ktoś na kodowaniu asymetrycznym, co ciekawe strona była oczywiście wierną kopią, a następnego dnia słyszałem o tym w telewizji. Moim zdaniem fishing ma mały sens to jest po prostu za mało skuteczne i za dużo pracy wymaga. Nie licząc tego, że trzeba później sporo się nagłowić, żeby zatrzeć za sobą ślady, co w tym wypadku jest najtrudniejsze. Nie róbcie forowicze z siebie takich geniuszy (bez obrazy)bo Ci, którzy przy tym siedzą co dzień wymyślają jak podejść mnie i was. Typu fałszywe https z fałszywymi certyfikatami to nawet doświadczonego użytkownika jak ja na pierwszy, rzut oka zmyliło. Fakt nie miałem zamiaru się logować ani nie miałem tam konta (w tym banku)chciałem zobaczyć tylko ofertę, ale myślę, że sporo osób mogło się na to nabrać.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users