Jump to content


Photo

Rozmrażanie mięsa i warzyw


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 tacpy1974

tacpy1974
  • Użytkownicy
  • 5 posts
  • LokalizacjaSavannah

Posted 11 January 2017 - 10:36

Ostatnio zetknęłam się gdzieś z takim poglądem jednej mojej cioci, że najlepiej jeśli mięso lub warzywa zostaną rozmrożone w lodówce. Do tej pory - zawsze po prostu wyciągałam je z zamrażalnika ( co więcej często np. zamrożone mięso mielone) kładłam jeszcze w miseczce na grzejniku ,żeby się szybciej rozmroziło. Ale właśnie ciocia stwierdziła, ze jak się takie zamrożone mięso czy warzywa wyciągnie z zamrażalnika i zostawi do rozmrożenia w pomieszczeniu powyżej 4-5 stopni Celsjusza to zaczynają się w nim namnażać ekspresowo mikroorganizmy i można się takim mięsem czy warzywami potruć. Do tej pory zawsze tak robiłam i jakoś się nie zatrułam. Ale dało mi to trochę do myślenia. A jak wy rozmrażacie produkty ? Co radzicie


  • 0



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users