Witam.
Mam nowego laptopa. Na starym podłączałem wielokrotnie swój dysk przenośny i zawsze był przypisany do jednej ścieżki, czyli tzw. "dysk E". Na nowym komputerze słucham muzyki z programu gdzie podałem ścieżkę do mojego folderu z plikami. Wszystko fajnie, aż do czasu, gdy ponownie podłączę dysk. Z domyślnego "E" może zmienić się na "I" (oraz na odwrót) i wówczas program nie odnajduje plików muzycznych. Nie dzieje się tak po każdym podłączeniu, więc nie wiem jak rozwiązać problem.
Dziękuję za pomoc.
Windows 10
Dysk przenośny zmienia ścieżkę (z E na I)
Rozpoczęty przez Shepard, 14 lis 2016 12:03
dysk przenośny zmienia ścieżkę
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 listopad 2016 - 12:03
Napisano 14 listopad 2016 - 20:11
Wejdź do Narzędzi administracyjnych, potem do Zarządzania komputerem i tam do Menedżera Dysków logicznych. Tam zmień literę dla tego dysku na inną - J,K,L,M albo jaką chcesz. Powinno pomóc.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 15 listopad 2016 - 09:13
Wejdź do Narzędzi administracyjnych, potem do Zarządzania komputerem i tam do Menedżera Dysków logicznych. Tam zmień literę dla tego dysku na inną - J,K,L,M albo jaką chcesz. Powinno pomóc.
Pomogło! Dzięki.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: dysk przenośny, zmienia ścieżkę
Sprzęt (Hardware) →
Procesory, płyty główne i RAMy →
Jaki dysk zewnętrzny: WD vs. SegateNapisany przez Domekw, 12 wrz 2016 dysk zewnętrzny, dysk przenośny |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych