Witam, chce kupić sobie nowy procesor ale mam problem bo się za bardzo nie znam. I mam pytanie procesor może być nie kompatybilny z np płytą główną czy inną częścią komputera tak jak może nie działać jak się kupi wentylator z złą podstawką. Jak to miałoby coś pomóc to obrazu mowie ze chodzi mi tu o intel core i7 6700K
kompatybilność procesora
Rozpoczęty przez StaszekFistaszek433, 13 lis 2016 11:29
procesor kompatybilność
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 13 listopad 2016 - 11:29
Napisano 23 listopad 2016 - 14:51
I7 6700K jest kompatybilny z gniazdem socket 1151, więc przy płycie głównej tez musi być ten typ gjniazda. Pamiętaj jednak, że jesli masz słabszą karte graficzną to nie wykorzysta ona wszystkich możliwości procesora.(działa to równiez w drugą strone), czyli jeśli miałbyś slabszy procesor a grafike za 3000 to i tak nie bedzie ona współpracować tak wydajnie jak przykładowo z procesorem podanym przez ciebie.Jeśli inne podzespoły PC sa słabe to dużo nie da wymiana samego procesora.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: procesor, kompatybilność
Sprzęt (Hardware) →
Procesory, płyty główne i RAMy →
Jaki procesor do płyty?Napisany przez Zbyszko31, 15 kwi 2017 płyta główna, procesor, komputer i 1 więcej |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Czy ten procesor jest dobry?Napisany przez ZakosiliMiPeceta, 12 sty 2017 amd, procesor |
|
|
||
Sprzęt (Hardware) →
płyta główna GA-945GCM-S2LNapisany przez chrzanisz, 10 cze 2016 Procesor, ram, karta graficzna |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
procesor do GA-MA69VM-S2Napisany przez fedlightt, 07 lut 2016 GA-MA69VM-S2, procesor, am2, am3 |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Zestawy komputerowe →
Modernizacja zestawuNapisany przez arekop100, 19 gru 2015 Modernizacja, zestaw, RAM i 1 więcej |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych