Skocz do zawartości

Zdjęcie

Podkrecanie procesora athlon 2.5ghz s 939 i geforce'a 9600GT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pro_Racerr

Pro_Racerr
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 01 listopad 2009 - 18:06

Potrzebna mi jest wasza pomoc. Chcialbym podkrecic moj procesor i karte graficzna;]

Procesor to dosc stary athlon ktory ma 2.5 ghz i jest na sockecie 939. Pytanie ile moge go podkrecic przy standardowym chlodzeniu?

Drugie pytanie, zakupilem geforce'a 9600 gt firmy PALIT, i tez chcialbym go troche podrecic, niby ma jakis program do overlockingu w standardzie, ale czekam na wasze opinie;]

Pozdrawiam
Pro_Racerr
  • 0
Street Racing Is Not A Crime... Until You Get Caught.. :P

#2 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 01 listopad 2009 - 20:25

Jakie masz chłodzenie na procesorze, jaką płytą główną dysponujesz, jaki zasilacz masz w zestawie? Ogólnie nikt tobie nie powie o ile i czy w ogóle podkręcisz procesor.
  • 0

#3 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 postów
  • Lokalizacja404

Napisano 04 listopad 2009 - 23:10

Procek masz trochę za słaby do tej karty graficznej. Podkręcenie tego GF'a właściwie nic Ci nie da poza dodatkowym, zbędnym ciepłem w PC. Co do kręcenia tego Athlona na standardowym chłodzeniu... Niezbyt dobry pomysł. Przy lepszym chłodzeniu zyskasz większą pewność, że otrzymasz stabilniejsze PC przy (miejmy nadzieję) niższym napięciu niż na stockowym chłodzeniu.

Btw tak na sucho ciężko powiedzieć na jaki OC pozwoli Ci Twój komputer. Metoda prób i błędów jest w tym przypadku jednym z niewielu rozwiązań. Najlepszym rozwiązaniem byłoby przeczytanie jakiegoś poradnika dot OC. Jest tego trochę w sieci. Mógłbym Ci dać linki, ale to linki innych for a ja nie mam zamiaru narazić się moderacji :) :)
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych