Skocz do zawartości

Zdjęcie

Światła LED do jazdy dziennej w samochodzie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 monki

monki
  • Użytkownicy
  • 164 postów

Napisano 28 sierpień 2016 - 10:04

W związku z tym, że rozważam możliwość założenia świateł LED do jazdy dziennej - zastanawiam się jakie wybrać, aby nie pogorszyły widoczności. Pytam, bo wielu kierowców zakłada takie, że ich widoczność pozostaje na bardzo niskim poziomie.

• 0

no i git

#2 karpik

karpik
  • Użytkownicy
  • 228 postów

Napisano 29 sierpień 2016 - 10:47

Rzeczywiście, problem jest i to całkiem duży. Pół biedy, gdy jeżdżą na takich światłach przy dobrej widoczności, dobrej słonecznej pogodzie. Ale jazda na takich światłach o zmierzchu czy podczas kiepskiej pogody woła o pomstę do nieba. A wystarczyłoby wyłożyć kilka dyszek więcej i kupić porządne, dobrze świecące LED-y. Kto takiemu oświetleniu homologację, to ja nie wiem. Zainteresowanych tą tematyką odsyłam do artykułu: https://nocar.pl/blo...y-dziennej-led/ Można tam znaleźć trochę więcej informacji na ten temat.

• 0

#3 kasio121

kasio121
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 01 wrzesień 2016 - 18:12

Rzeczywiście, problem jest i to całkiem duży. Pół biedy, gdy jeżdżą na takich światłach przy dobrej widoczności, dobrej słonecznej pogodzie. Ale jazda na takich światłach o zmierzchu czy podczas kiepskiej pogody woła o pomstę do nieba. 

Ale przeciez podczas kiepskiej pogody np. deszczu NIE WOLNO jezdzic na swiatlach do jazdy dziennej, trzeba wlaczyc swiatła mijania.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych