Witam moje pytanie kieruję do użytkowników którzy posiadają wiedzę na temat tworzeniu stron WWW i którzy wiedzą co może przyciągnąć uwagę? Również prosił bym
o wypowiedzenie się administratora na ten temat.
Odkąd pierwszy raz umieściłem stronę w Internecie o tematyce informatycznej, nasuwa mi się pytanie: Dlaczego osoby zaglądające do mnie na stronę nie korzystają
z rejestracji na moim nowym forum? Czy gdybym zmienił tematykę strony wzrosła by liczba użytkowników. Piszę ten temat ponieważ interesuje mnie ocena osób
które wchodzą przypadkowo lub też próbują znaleźć informację na stronie? Dlaczego
was tak bardzo odstrasza. Spowodowane jest to brakiem użytkowników czy może zbyt słabą grafiką. Liczę waszą opinię i będę wdzięczny za pomoc jeżeli zmiany które wprowadzę z punktu widzenia użytkownika pomogą w rozwiązaniu tego problemu.
Adres strony: http://informatyka-net.cba.pl
PS. Administratorów przepraszam za umieszczenie w tym dziale ale lepszego nie znalazłem.
Potrzebuje oceny a także opini innych użytkowników forum.
Rozpoczęty przez rioma1990, 31 paź 2009 22:57
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 październik 2009 - 22:57
Napisano 02 listopad 2009 - 22:44
dużo jest for informatycznych - i to niektóre z bardzo długim stażem, bogatą już zawartością i dużą liczbą korzystającnich z nich zaawansowanych użytkowników
po co rejestrować się na kolejnym?
(na którym jest raptem kilka użytkowników i na razie wygląda na to, że za kilka miesięcy upadnie..)
po co rejestrować się na kolejnym?
(na którym jest raptem kilka użytkowników i na razie wygląda na to, że za kilka miesięcy upadnie..)
Napisano 03 listopad 2009 - 07:30
Ciężko stwierdzić cokolwiek o tej stronie. Struktura raczej zwykłego blogu. Musisz założyć, czy to, co będziesz robił to będą Twoje "przejścia" z komputerem czy też innych. Osobiście, jeżeli brałbym się za tworzenie vortalu o PC struktura byłaby podobna jak na PCF, PCL, Benchmark. Coś w ten deseń. Strony są czytelne, nie ma jaskrawych backgroundów. Podstawą jest przejrzystość i kolorystyka. Mówię Ci to nie jako webmaster ale jako user. Tego bym raczej oczekiwał od strony na której miałbym przebywać. Wstrzymaj prace nad dotychczasowym projektem. Narysuj sobie na kartce szkic szkieletu strony (tabele, menu etc). Później Photoshop i postaraj się jakoś przyszykować najprostszą szatę graficzną. PS umożliwi Ci później pocięcie tego co zrobiłeś na odpowiednie kawałki i wygenerowanie gotowego szkieletu z grafiką w postaci (z tego co pamiętam) strony HTML. Później drobne zabiegi kosmetyczne i możesz uzupełniać stronę o kod XHTML/CSS, PHP lub co Ci tylko przyjdzie do głowy Później zamieszczasz linki na tym forum i (jeśli modzi będą życzliwi)postaramy się coś pomóc
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
Napisano 30 listopad 2009 - 11:55
przede wszystkim kup sobie jakieś konto hostingowe, na cba długo nie pośmigasz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych