Potrzebuję zakupić do biura niszczarkę do papieru. W związku z tym, że trochę tego produkujemy, zastanawiam się jakie urządzenie wybrać, aby było dostatecznie wydajne? Możecie polecić coś w tym zakrsie? Ważną kwestią jest też dobne niszczenie, aby nie można było niczego oddtworzyć.
Niszczarka do dokumentów papierowych
Napisano 29 lipiec 2016 - 14:19
Napisano 31 lipiec 2016 - 10:18
Bardzo duzy wybór profesjonalnych niszczarek jest w segato;
Piszę tak bo zamawiałem tam jakis czas temu nową niszczarke do swojej firmy. Wybralem sprzęt marki Fellowes. Na początku zastanawiałem się nad jakąś tanią ale potem poczytałem opinie na forach i są nieprzychylne. Wprawdzie nie miałem nigdy innej niszarki ale te tanie ponoć są awaryjne i jest problem ze zniszczeniem nawet pojedynczych kartek papieru. Nie pisząc już o płytach cd.
Z niszczarki fellowes jestem zadowolony. Radzi sobie ze wszystkim. Modeli jest sporo, dużo zależy od Twoich funduszy tak wiec określ w poście ile możęsz dać za niszczarkę. Te profesjonalne zaczynają sie od 600-700 zł.
no i git
Napisano 31 lipiec 2016 - 16:35
Ja bym poszukał w kilku sklepach w necie i porównał parametry. Nie ma co kupować pierwszego lepszego byle taniego sprzętu. Potem będzie się żałować
Napisano 01 sierpień 2016 - 22:22
w każdym większym katalogu z takim sprzętem będziesz miał mini słownik - klasy urządzeń.
1. im wyższa klasa tym brutalniejsze traktowanie papieru - szanse na odtworzenie tekstu mniejsze. ale cena rośnie. może skokowo przy zmianie pasków na odcinki.
2. paski - nawet 5 mm może być wystarczające, o ile tekst jest cięty prostopadle tego problemu nie ma przy odcinkach
3. wydajność - niektóre niszczarki łykną 5 arkuszy 80gr, inne znacznie więcej; ile przewidujesz niszczenia? niszczenie na bieżąco czy partiami co jakiś czas - w tym drugim przypadku podawanie po 2,3 kartki zabierze sporo czasu.
4. wymogi formalne - zakładam, że biuro to nie tajna kancelaria - tam przepisy mówią wprost - niszczarka klasy... lub wyższej
dodatki: niszczenie płyt/dyskietek - przewidujesz? wtedy być może warto, jeżeli nie - zbędny, kosztowny dodatek.
Napisano 20 marzec 2017 - 10:23
Ostatnio szukałem takiej niszczarki i wyposażenia do mojego biura, znajomy mi polecił firmę http://segato.pl/ u której zaopatruje się w artykuły papiernicze i biurowe. Maja bardzo duży asortyment, więc każdy znajdzie coś dla siebie, w tym właśnie również i niszczarki. Skorzystałem z oferty i polecam
Napisano 01 maj 2017 - 18:04
A ja szukam obecnie jakiegoś serwisu ploterów z Poznania... Czy jesteście w stanie coś polecić? Czy np. ten serwis ploterów w Poznaniu byłby Waszym zdaniem wart uwagi?
Nie czas żałować róż, gdy płoną lasy.
Napisano 06 maj 2017 - 13:41
Zgadzam się w 100% z moim poprzednikiem...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych