Witam. Otóż - mam zwykły mikrofon za 20 polskich złotych. Przed zmianią karty było wszystko wporządalu - głośnośc git malina, ogólnie bez zarzutów. Mam teraz http://novamusic.pl/...ucts_id=128taką karte muzyczną. Chciałem zmienić w opcjach głośności (prawy dolny róg w pasku zadań, nie wiem jak się to zwie). No niby - jest na maksymalną. Dalej - chciałem zadziałać przez Start -> akcesoria -> regulacja głośności. Co się okazuje? Gdy próbuje dać nagrywanie - nie ma tam żadnych opcji.
Ma ktoś jakiś pomysł? Kupiłem jacka - działa, ale cicho. Czasem musze nawet krzyknąć, żeby ktoś mnie slyszał.
Dodam jeszcze, że w skypie ta kulka niebieska(od głośnosci) jest na samym początku i nie da się jej przesunąć wyżej. tak samo w audacity. ogólnie nie da się podgłośnić w panelu sterowania.
słaba słyszalosć mikrofonu - esi maya 44e
Started by khazz, 29 Oct 2009 08:14
4 replies to this topic
Posted 29 October 2009 - 08:14
Posted 29 October 2009 - 09:45
Sterowniki są? Jakie?
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl Zapraszamy!
Posted 29 October 2009 - 10:06
witam
są zainstalowane te, które były razem z kartką dźwiękową. próbowałem szukać nowych ale z marnym skutkiem..
dorzucam pare screenó :
+
są zainstalowane te, które były razem z kartką dźwiękową. próbowałem szukać nowych ale z marnym skutkiem..
dorzucam pare screenó :
+
Posted 14 April 2011 - 10:13
Mikrofon za 20 zł trochę nie bardzo pasuje ta tak dobrej karty dźwiękowej jak MAYA 44e. Karta oferuje wysoką jakość, ma także przedwzmacniacz mikrofonowy wysokiej jakości, z zasilaniem fantomu +48V dla mikrofonów pojemnościowych.
Dlatego jeśli chcesz podłączać jakiś tani mikrofon przez porzejściówkę mini-jack, to zapomnij. Lepiej do tego mikrofonu użyj zwykłej, zintegrowanej karty i używaj go do Skype, natomiast dźwięk niech wychodzi przez MAYA 44e.
Także MAYA44e firmy ESI to zawodowa karta i można do niej podłączać lepsze, a nawet najwyższej jakości mikrofony dynamiczne i pojemnościowe. Wtedy można uzyskać dopiero super jakość.
Dlatego jeśli chcesz podłączać jakiś tani mikrofon przez porzejściówkę mini-jack, to zapomnij. Lepiej do tego mikrofonu użyj zwykłej, zintegrowanej karty i używaj go do Skype, natomiast dźwięk niech wychodzi przez MAYA 44e.
Także MAYA44e firmy ESI to zawodowa karta i można do niej podłączać lepsze, a nawet najwyższej jakości mikrofony dynamiczne i pojemnościowe. Wtedy można uzyskać dopiero super jakość.
Posted 17 April 2011 - 09:41
Do 200 zł kupisz już naprawdę dobrej jakości mikrofon wraz z słuchawkami i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie jeśli chcesz je podłączyć do tej karty.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users