Jump to content

Photo

Zdalne sterowanie komputerem

Zdalny pulpit Teamviewer

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 mrcl

mrcl
  • Użytkownicy
  • 1 posts

Posted 17 May 2016 - 15:52

Witam! Zakupiłem system windows 10 i potrzebuję ustanowić zdalny dostęp do mojego komputera. Mam w związku z tym kilka pytań. 

Posiadam Windows 10 professional. 
Czy potrzebuję jakieś oprogramowanie poza Windows 10 i jego zawartością? 
Czy możliwe jest korzystanie z np. pakietu office na zdalnie sterowanym komputerze i czy są przy tym jakieś ograniczenia? 

Co myślicie o programie Teamviewer? Czy lepiej korzystać z oprogramowania windowsowego, czy z Teamviewera (chodzi mi o roznice miedzy rozwiazaniami).

Pozdrawiam

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 17 May 2016 - 17:18

Windows 10 posiada swoją wbudowaną wersję zdalnego pulpitu.

Można używać pakietu w pełni, nie widzę przeciwwskazań. Jedynie problematyczne może być używanie lokalnej drukarki ze zdanie sterowanego komputera. Do tego potrzebne jest dodatkowe oprogramowanie. Można to łatwo obejść poprzez zapisanie dokumentu i przesłanie do siebie na komputer.

Teamviewer jest zdecydowanie łatwiejszy w obsłudze i oferuje kilka ciekawych funkcji. Z tych dwóch opcji zdecydowanie bym go wybrał.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 Jayk

Jayk
  • Użytkownicy
  • 1 posts

Posted 13 January 2017 - 13:56

Chciałbym również polecić do wypróbowania za darmo dla biznesu AEROADMIN.

Jest to dość proste w obsłudze, bez rejestracji, instalacji lub konfiguracji. Przeszedłem do niego z tv i całkiem zadowolony.

Mam nadzieję że to pomoże

• 0

#4 isabela

isabela
  • Użytkownicy
  • 1039 posts

Posted 02 August 2021 - 14:20

Bardzo dobrze, że można na tym forum znaleźć również informacje tego typu.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users