Witam. W sobotę odebrałem nowy komputer- płyta główna to ASRock FM2A58M, procesor AMD Athlon x4 860K. System to Windows 7. W sobotę właśnie zainstalowałem system oraz sterowniki do płyty głównej oraz grafiki(musiałem to zrobić z pomocą starego laptopa oraz pendrive'a, ponieważ obecny komputer nie ma stacji dysków). Teoretycznie wszystko jest zainstalowane i działa, lecz internet jest bardzo wolny- strony ładują się bardzo długo, a ponadto gra ważąca niecałe 7 GB ma się ściągać przez ok. 15h,nieraz pokazuje nawet 2-3 dni. Na starym laptopie jak i na tablecie internet jest szybki, wszystko działa jak powinno. Komputer połączony jest z internetem przez Wi-Fi(robię to za pomocą karty wi-fi TP-LINK -WN727N. Pierwsze co zrobiłem to podłączyłem komputer bezprzewodowo- internet dalej był bardzo wolny. Pokombinowałem trochę w ustawieniach, mimo wszystko nic się nie zmieniło. Dzisiaj ściągnąłem na mojego laptopa program 3DP Net i przeniosłem go pendrive'm na nowy komputer(jest to program do aktualizacji sterowników). Sterowniki zaktualizowałem, lecz prędkość dalej jest bardzo niska. Co mogę z tym zrobić? Z góry dziękuję i proszę o pomoc

Nowy komputer i bardzo wolny internet
Rozpoczęty przez Wilser, 02 maj 2016 16:39
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 maj 2016 - 16:39
Napisano 03 maj 2016 - 10:01
Poza tematem: ciekawy jestem jaki jest cały zestawi i za ile go kupiłeś. Podziel się jeśli zechcesz.
W temacie: Pokaż wynik Speedtest z komputera i laptopa.
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.
Napisano 19 maj 2016 - 07:38
Miałem podobnie, z tym, że mi dodatkowo zrywało połączenie z WI-Fi - fabrycznie było coś nie halo z kartą sieciową. Ściągałem dodatkowe oprogramowanie wspomagające Broadcom i jakoś działa. Z tym, że przy każdym formacie kompa muszę operację powtarzać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych