Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co powinnam zrobić z moim komputerem?

komputer do gier twitch

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 patriicia

patriicia
  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • LokalizacjaKujawsko- pomorksie

Napisano 29 kwiecień 2016 - 16:41

Witam wszystkich serdecznie.
Stoję przed wyborem kupna nowego komputera bądź zainwestowania w obecny.
Nie za bardzo znam się na tej tematyce dlatego proszę o rady i pomoc. A mianowicie:
Potrzebuje komputera do gier i stremowania. Głównie takie gry jak CS:GO, Dota 2, Witcher, Rust i podobne - gdzie znaczenie ma ilość fpsów.
Mój staruszek ma już pięć lat i dla przykładu Wiedzmina 3 rzadko ciągnie na najniższych ustawieniach, a w cs:go mam 70 fpsów. 
Jeśli chodzi o stremowanie to jedynie Heroes'y III trzymają ładny poziom, wszystko nowsze nie daje rady.
Pomimo wieku i tego, że dopiero po 3 latach zrobiłam mu pierwszy format nigdy się nie psuł i nie szwankował.
Dzielnie wytrzymuje moje "noł lajfienie" do rana. Kupiłam go w zestawie z monitorem LG FLATRON E1940 z zainstalowanym systemem i Winsowsem 7.
Zastanawiam się czy lepiej będzie jeśli go sprzedam (a jeśli tak to za ile?), czy może dokupić procesory z nową kartą graficzną, powymieniać elementy i przedłużyć jego żywot?.

+ Jeśli kupować nowy to ile mniej więcej przeznaczyć na taki solidny który będzie dzielnie służył przez kilka lat? (W budżecie mam max 2 tysiące.)
Chodzi o same "serce" bo monitor, klawiatura i myszka wymienione. :D
Z góry dziękuje za pomoc!

Parametry na ssach. 
Załączony plik  ąłlk.png   14,16 KB   1 Ilość pobrańZałączony plik  2.png   40,88 KB   1 Ilość pobrańZałączony plik  878.png   12,47 KB   1 Ilość pobrańZałączony plik  uuuzi.jpg   107,23 KB   1 Ilość pobrań

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 29 kwiecień 2016 - 19:14

Przydałoby się poznać dokładnie wszystkie podzespoły, z zasilaczem i płytą matką. 5 lat to jednak sporo i pewnie niewiele da się wykorzystać. Napisz również kiedy masz zamiar dokonać zakupu.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 patriicia

patriicia
  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • LokalizacjaKujawsko- pomorksie

Napisano 29 kwiecień 2016 - 20:15

Przydałoby się poznać dokładnie wszystkie podzespoły, z zasilaczem i płytą matką. 5 lat to jednak sporo i pewnie niewiele da się wykorzystać. Napisz również kiedy masz zamiar dokonać zakupu.

Zakup dokonam dopiero w wakacje (gdzieś tak na początku lipca). 
Co do reszty? Jak sprawdzić te podzespoły i płytę "matkę"?:D

• 0

#4 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 30 kwiecień 2016 - 09:59

W takim razie odezwij się tutaj, pod koniec czerwca - do tego czasu wiele się zmieni w trendach, cenach etc. :)

Jeśli nie masz faktury zakupu lub pudełka to zasilacz sprawdzisz tylko poprzez rozebranie obudowy. Płytę można sprawdzić oprogramowaniem (np. CPU-Z).

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: komputer do gier, twitch

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych