Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błąd podczas instalacji windows 8 E

Windows 8

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 STEROID

STEROID
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 12 kwiecień 2016 - 12:22

Witam serdecznie :)

Acer Aspire E1571G

Intel Core i3-3120M

Nvidia GeForce 710M (1gb)

To chyba tyle z potrzebnych informacji i modelu ( Tak mi się wydaje)

Podczas instalacji systemu( po wcześniejszym formatowaniu dysku oczywiście ), z początku instalacja przebiega bezproblemowo w momencie instalowania zawsze 76%, pojawią się taki o to komunikat https://gyazo.com/6c...b73a4e3a4fc0f6e , z płyty tej korzystałem mnóstwo razy, podejrzewałem ze płyta uległa może zniszczeniu, więc pliki wypaliłem na 2 płycie niestety efekt jest dalej ten sam, następnie zbootowałem pendrive i skopiowałem za pomocą cmd ( diskpart ) , efekt dalej ten sam, podczas instalacji systemu win7 ultimate, juz po instalacji program cpu-z jak i everest nie odczytuje większości podzespołów, więc jednocześnie nie mam dostępu do internetu itd. Obawiam sie ze będzie tak samo z windows 8 ale najpierw musze go zainstalować.

Z góry dziękuje Wam za jakąkolwiek pomoc i jednocześnie prosiłbym o możliwą szybką odpowiedz.

Pozdrawiam steryd :)

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 12 kwiecień 2016 - 18:15

Przetestuj pamięć RAM. Jeśli masz dwie kości próbuj zainstalować na tylko jednej.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 STEROID

STEROID
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 13 kwiecień 2016 - 11:49

Dziękuję za odpowiedź. Pamięć ram jest w dobrej kondycji, wiadomo nie w idealnej. Nie rozumiem za bardzo do czego nawiazujesz, na googlach nic nie znalazłem na temat instalacji Windowsa na wyznaczonej kości RAM.
  • 0

#4 STEROID

STEROID
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 13 kwiecień 2016 - 21:31

Problem rozwiązany, temat do zamknięcia. Odpowiedz nie była przydatna lecz dziękuje za jakąkolwiek odpowiedz :)

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Windows 8

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych