Witam,
jestem posiadaczem laptopa Asus r500vm z mb k55vm. Posiadam karte graficzna Nvidia GeForce 630M pomijajac Intel HD 4000.
Moje pytanie brzmi: Czy jest mozliwosc upgrade-u mojego komputera do nowszej wersji? Chodzi mi glownie o wymiane wyzej wspomnianej karty graficznej na mocniejsza. Jednak nie wiem do konca w jaki sposob odbywa sie tego rodzaju proces oraz czy jest on w ogole mozliwy/oplacalny.
Pytanie dodatkowe, czy jesli daloby rade wymienic te karte na jakas z np 4GB to przy procesorze i7-3610QM moglby grac na moim laptopie w jakies "bardziej wymagajace" gry? Nie chodzi mi tu o wiedzmina 3 na ultra, ale bardziej celuje w np Dying Light na srednich przy przynajmniej utrzymujacych sie 80fps (w tym momencie Dying Light na minimalnych ustawieniach skacze od 20 do 40fps, a przy wiekszych starciach spada do ~12. Probowalem nawet programow pokroju GameBoostera, ale nic specjalnie nie przyspieszaly rozgrywki. Moze troszeczke ograniczaly przegrzewanie sie mojej maszyny.)
Zdaje sobie sprawe ze moj laptop nie jest przeznaczony do gier, nawet patrzac na sama budowe r500v w porownaniu do gameingowej serii G, ale moze uda sie cos z niego wyciagnac?
Z gory dziekuje za wszelka pomoc.