Proszę o pomoc, szukam telefonu dla mamy, dzisiaj w sferis i koleś zaproponował mi w propocyjnej cenie Microsoft LUMIA 550, wszystko fajnie ale mama nigdy nie miała systemu windows, dotychczas działała tylko na androidzie.. Jak myślicie czy 50-letnia kobieta będzie miała problemy z "przestawieniem" się na inny system ?
Smartfon z systemem android czy windows ?
Napisano 14 marzec 2016 - 19:12
Napisano 14 marzec 2016 - 20:16
Mój Tato - 53 facet, który nigdy wcześniej nie miał smartfona nauczył się korzystać z Lumii w 2 tygodnie. Wie jak obsłużyć wszystko co jest mu potrzebne. Sądze, że nie będzie problemu.
Napisano 14 marzec 2016 - 20:27
Wszystko zależy od człowieka , mój ojciec jest strasznie tępy i nawet archaicznej komórki nie ogarnia za to matka czy to nowy tablet czy przesiadka na windows phone z androida od znajomej bez problemu. A jakaż to promocyjna cena w tym sferis?
Napisano 16 marzec 2016 - 18:50
Hej byłąm dzisiaj w sferisie i zamówiłam tą nokie zgodnie z Waszą radą zobaczymy, na razie dzięki
Napisano 18 marzec 2016 - 20:04
To działa na windows phone 10 to nie jest jeden z tych modeli co ma juz lub moze dostac aktualke? Patrze po tej cenie w sferis i kurcze gdyby nie kilka apek tylko na andku to rozważył zakup.
Napisano 23 marzec 2016 - 20:15
Telefon odebrany, jest super- a mama zadowolona dzięki Wam za pomoc
Napisano 18 kwiecień 2016 - 11:59
Odpowiedź jest prosta,jak dla mnie bez wątpienia wygrywa Android,który nie dość,że jest prostszy w obsłudze,to nie zacina się i zapewnia stabilność,więcej ciekawych aplikacji niż system WP który znajdziemy np w Nokiach.
Napisano 23 maj 2016 - 09:25
Nie jestem przekonana do telefonu z systemem windows....
Napisano 14 czerwiec 2016 - 14:31
Lumia jest bardzo wygodnym telefonem dla starszej osoby. Windows Phone nie jest tak popularnym systemem co android ale za to jest moim zdaniem o wiele bardziej intuicyjny oraz wygodny w korzystaniiu. Wiem bo sam obecnie mam telefon Lumia 730 i jestem z niego bardzo zadowolony. Wadą jest mała ilość gier ale dla mnie to nie problem bo na telefonie nie gram. Podejrzewam,że starsza osoba również nie będzie....
Swoją drogą to dobre promocje obecnie na telefony Microsoftu ma rtv Euro agd:
http://www.euro.com....Microsoft.bhtml
Spokojnie kupisz cos porządnego już za 4 stówki.
Napisano 14 czerwiec 2016 - 15:14
wątek reklamowy, ale jaki żywotny
Napisano 28 czerwiec 2016 - 11:17
Mimo wszystko polecam smartfona z systemem Android,nie musi być najnowszy,już od wersji 4.4 można spokojnie używać większości przydatnych aplikacji z którymi niema problemu,nie zacinają się,łącznie z najnowsza wersją 6.0. Na WP jednak czasem występują problemu,system nie jest tak przyjazny i prosty w obsłudze jak Android,takie są moje odczucia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych