Skocz do zawartości


Zdjęcie

Otwarcie pizzerii z dostawą


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 karpik

karpik
  • Użytkownicy
  • 228 postów

Napisano 22 luty 2016 - 16:08

Witam 
Mam 21 lat i sporo doświadczenia w branży. 
Mianowicie chciałbym otworzyć własną pizzerię która będzie sprzedawała pizzę tylko na dowóz i wynos (mniejszy koszt lokalu)
Na tą gastronomię mam odłożone 25 000 więc wcale nie za dużo. 
 
Myślicie,że z dotacjami da się otworzyć? 

  • 0


#2 monki

monki
  • Użytkownicy
  • 164 postów

Napisano 23 luty 2016 - 06:17

Musiałyby być to większe dostacje. 25 tys. na start to badzo mało. Nie starczy Ci to nawet na sprzęt na zaplecze. A trzeba w końcu umeblować lokal. Są dwa rodzaje dotacji 20-30 tys. złotych z urzędu pracy. Druga dotacja to z unii europejskiej ale o nią o wiele trudniej jest się postarać oraz trzeba mieć opracowany dobry plan. Zerknij sobie na stronę:

http://gastronomiczne.com.pl/

 

Jest tutaj kilka dobrych artykułów o prowadzeniu własnego biznesu w branży gastronomicznej. Może coś Ci się przyda. 


  • 0

no i git


#3 Awars1043

Awars1043
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 23 luty 2016 - 22:27

Mam takie samo zdanie jak monki. Niemniej jednak życzę powodzenia.


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych