Witam, mam pewne wątpliwości co do dzielenia dysku zewnętrznego. Otóż pożyczyłem dysk zewnętrzny 1tb, jest on w fat32 bodajże więc nie mogę zgrać na niego większego pliku. Czy jak oddzielę windowsem partycję 100gb, zformatuję na ntfs, przeniosę plik który potrzebuję i znów scalę dysk w jedną partycję to nie utracę danych na nim się znajdujących?
Dzielenie dysku zewnętrznego i z powrotem.
Napisano 15 luty 2016 - 13:53
Napisano 18 luty 2016 - 11:16
Wydaj mi sie że powinieneś użyć rogramu easeus Paritition sam go używałem i jest świetny
Błonnik Witalny - Ciesz się długim i zdrowym życiem !
Oczyszczanie Jelit - Ciesz się długim i zdrowym życiem !
Napisano 21 luty 2016 - 11:07
scalenie 2 partycji z różnymi systemami plików to duże wyzwanie.bardziej sensowne wydaje się utworzenie partycji ntfs, przeniesienie na nią wszystkich plików, przeformatowanie fat32 na ntfs i ew. połączenie partycji. samo łączenie może być ryzykowną operacją.
Napisano 21 luty 2016 - 22:09
Weź że sformatuj cały dysk na ntfs i po sprawie! Potem najwyżej przeformatujesz znowu na fat32 i będzie git.
Nie wiem z jak inteligentnym człowiekiem mam do czynienia, więc uzupełnię. Jeśli na dysku są jakieś ważne dane, to najpierw przekopiuj je na dysk Twojego kompa a dopiero potem formatuj!
Użytkownik mw_1975 edytował ten post 22 luty 2016 - 00:23
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: dysk zewnętrzny, partycje
Sprzęt (Hardware) →
Procesory, płyty główne i RAMy →
Jaki dysk zewnętrzny: WD vs. SegateNapisany przez Domekw, 12 wrz 2016 dysk zewnętrzny, dysk przenośny |
|
|||
Systemy Operacyjne →
Windows 8 →
przywracanie win10 i odinstalowanie linuxaNapisany przez radasz, 18 mar 2016 win10, linux, partycje |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Pozostałe urządzenia →
komputer nie widzi dysku zewnętrznegoNapisany przez Aniarg, 08 wrz 2015 dysk zewnętrzny |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych